Hegyalja Fesztivál 1.nap - Az Alphaville Furminttal koccint a mai koncert előtt

 Kinyitott a 13. Hegyalja Fesztivál. Hamarosan érkezik a fesztiválra az Alphaville. A német poplegenda tagjai már tegnap este is tokaji borokat kóstolva akklimatizálódtak. Az ikonikus Forever Young mellett a készülő korongról is hoz új számokat a Hegy’re Marian Gold és csapata. 

 

 
A hazai rockóriás EDDA Művek, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam is a felejthetetlen fesztiválindítást jön garantálni. Svéd földről érkezik a metálvilág legigézőbb teremtménye, a pokoli szépségű AngelaGossow, az ArchEnemy élén, a KhaosLegions turné műsorával. Aki bulizni indulna a környéken, annak az egyetlen opció a Hegyalja, hiszen a szórakozóhelyeket üresen hagyva, mindenki itt fog táncolni, az Engine-Earz, a BrokenNote és a meghatározó hazai DJ-k partyján.
 
A zenés beköltözés megadta a kezdőlökést a legszerencsésebb, 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválhoz: rengeteg fesztiválozóval indult és még többel folytatódott az első hivatalos nulladik napja. A hegyaljások reggelig tomboltak a koncertek utáni DJ seteken, a Fish! zenekar frontembere, Senior Hal megalapozta a fesztiválhangulatot az elkövetkező négy napra a tokaji világörökségben. A bulira a ma este fellépő Alphaville is felkészült, tegnap interjúkat adtak, és megismerkedtek a tokaji borokkal. Azt nem tudták eldönteni, hogy a Furmint vagy a MuscatOttonel a jobb, de abban biztosak, hogy a magyar közönségnek olyan, az egész pályafutásukat felölelő műsort hoznak, amitől nem csak jól, de örökké fiatalnak fogja magát érezni mindenki, aki a Hegyalja Fesztiválon van szerda este, legyen 16, 42 vagy akár 71 éves.
 
Marian Goldék koncertje előtt a Borsodi Nagyszínpadon a szintén három évtizede zenélő EDDA Művek, a népzenét az országgal megkedveltető Csík Zenekar és a Magna Cum Laude játszik. A Pepsi Nagyszínpadon a KhaosLegions turnéállomásaként jegyzett koncertet ad az ArchEnemy. A svéd csapatnak nem csak a gyönyörű AngelaGossow, hanem a húrmágus Michael Amott és a többi kivételes zenész is adja az erejét, amit a fesztiválozók most a saját bőrükön érezhetnek.
 
A táncért a világ legjobb szájharmonikásának választott Ferenczi György és a Rackajam, az ír kocsmahangulatot varázsoló Firkin, a napfényt a szívekbe ültető OchoMacho felel majd. A nulladik napi buli egyik felelőse, DJ Senior hal ma zenekarával, a Fish!-sel zenél, a Borsodi Malátabárt pedig várhatóan színültig tölti majd britEngine-Earz, akik megmutatják, milyen hangzást gyúrtak össze többek közt a RATM, a MassiveAttack, a Prodigy, Björk, és a Portishead zenéinek hatása alatt állva. A szintén a szigetországból érkező BrokenNote brutális basszusokat, sötét nosztalgiát és ledózeroló ütemeket ígér.
 
Koncertek akár egy ezresért
 
Aki az Alphaville koncertjére jönne csak ki, vagy nagyot partyzna, mikor a BrokenNote tekeri a lemezeket, annak a bulifelszerelése a fesztiválöltözet mellé a telefonja legyen: ezzel válthat percjegyet a Hegyaljára. A perc alapú jeggyel a belépő percre-forintra pontosan annyi lesz, amennyit a fesztiválozó bent töltött a Hegy’en. Az EDDA koncertje így előreláthatóan körülbelül mindössze 30 forint, a Csík Zenekar zenéjére alig több mint 1500 forintért lehet táncolni, az Engine-Earz és a BrokenNote bulija együtt kb. 6500 forintot kóstál. Akinek nem megy ki a boogie a lábából, és tovább maradna a kiszemelt koncert után, annak sem kell aggódnia: a percjegy számlálója maximum 9000 forintig, azaz a napijegy árához közeli összegig pereg. Így a garantálhatóan üres klubok helyett érdemes a Hegyalját választani: mindenki itt lesz, aki tényleg jó zenére, jó pasikra, csinos csajokra, finom tokaji borokból készült fröccsökre és jéghideg sörökre vágyik.