Szomszédoló Nemzetközi Gyermekolvasótábor Tiszalökön

 A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekrészlege  július 16-22. között immár 28. alkalommal rendez olvasótábort olvasni szerető, kreatív gyerekek részvételével, ez alkalommal tiszalöki Gyermekcentrum, Sportszálló és Sportcentrumban.

 

A táborban hátrányos helyzetű felsőtagozatos gyerekek vesznek részt, akik Kárpátaljáról, a romániai Szatmárból és megyénkből érkeznek.
 
Az olvasótábor célja: az esélyegyenlőség biztosítása, a gyerekek környezetéből adódó művelődési hátrányok enyhítése, személyiségformálás, tolerancia fejlesztése. A tervezett programok elősegítik a magyar és a határokon túli tizenévesek kapcsolattartását, mintát adnak értékrendjük kialakításához, hozzájárulnak önmaguk megismeréséhez, az önkifejezés különböző formáinak megtalálásához.
 
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló programok között megyénk irodalmi emlékeinek bemutatása, csillagászati foglalkozás, távcsöves csillagnézés, merített papír készítés, drámajáték, természetismereti séta és beszélgetés, közös éneklés, hajókirándulás is lesz.