Ismét VIDOR Fesztivál Nyíregyházán!

Hazánk egyik legjelentősebb kulturális nagyrendezvénye, a nyíregyházi VIDOR Fesztivál, azaz a Vidámság és Derű ORszágos seregszemléje idén augusztus 24. és szeptember 1. között, immár tizenegyedik alkalommal várja a nézőket a Móricz Zsigmond Színházban! 

Már csak egyet kell aludni, és útjára indul a 2012-es fesztivál! Az első, nyitónap főbb programjait alább olvashatjátok:

KOSSUTH TÉR , Megnyitó  19:00
 
Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond:
 
- Dr. KOVÁCS FERENC polgármester 
  Nyíregyháza Megyei Jogú Város 
 
- L. SIMON LÁSZLÓ Kultúráért felelős államtitkár
  Emberi Erőforrások Minisztériuma
 
- MAKK KÁROLY filmrendező
  A VIDOR Fesztivál színházi zsűrijének elnöke
 
- dr. TASNÁDI CSABA igazgató-főrendező
   Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza A VIDOR Fesztivál
a Világzenei Fesztiválok Európai Fórumának tagja.
 
 
 
KONCERT 19:15 INGYENES!
 
CIMBALIBAND
 
A Cimbaliband zenéjében a modern kelet-európai életérzés keveredik a magyar és balkáni népzenével, klasszikus zenével, a jazz-zel, a rock’n’roll-lal – mindez természetes formában, mert ők maguk is egy igazi „multikulti” zenekar. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros egy sejtelmes női énekhanggal és egy jazzdobossal fűszerezve. A zenekarvezetőt, Unger Balázst a cimbalom Chuck Berry-jeként emlegetik a zenei szaklapok. Gyors riffjeivel változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus „keverőpult” mögül. 
 
 
FILMVETÍTÉS 20:30 INGYENES!
 
 KÜLÖNLEGES, EXKLUZÍV VETÍTÉS
FINAL CUT – HÖLGYEIM ÉS URAIM Csak 18 éven felülieknek!
Magyar játékfilm, 2012
Rendező: Pálfi György
 
Az idei év szenzációja Pálfi György filmje, amelyet mintegy 500 (!) különböző filmklasszikusból vágott össze önálló alkotássá. Sikert aratott a cannes-i filmfesztiválon s hazánkban eddig csak a Filmszemle nézői láthatták. Az igazi szerelmes film az igazi férfi és az igazi nő történetéről mesél. És milyen az igazi férfi? Sármos, mint Marcello Mastroianni az Édes életben, izmos, mint Brad Pitt a Harcosok klubjában, kisfiús, mint Leonardo DiCaprio a Titanicban. És milyen az igazi nő? Kiszámíthatatlan és ösztönös, mint Lollobrigida, kecses és összeszedett, mint Audrey Hepburn. Te jó ég, ha ezek ketten találkoznak?!