Vidor Fesztivál 2012 - hétfői program

 Augusztus 27-én, hétfőn is tovább dübörög a Vidor Fesztivál Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A legfontosabb nyíregyházi programokat alább olvashatjátok!

 

KOSSUTH TÉR
 
KONCERT 19:00 INGYENES!
 
 
KALÁKA
 
Az 1969-ben alakult Kaláka verseket énekel és népzenét játszik saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja. Kányádi Sándor írta róluk: " A Kaláka együttes elegáns, más muzsikusokkal össze nem téveszthető zenei tálcán nyújtja a verset a hallgatóknak. Nem ráerőszakolják a maguk szerzeményeit, hanem kimuzsikálják a Gutenberg óta könyvekbe száműzött, „szív-némaságra” született s ítélt versekből a maguk olvasata szerinti „eredeti dallamot”.
 
 
FILMVETÍTÉS 20:30 INGYENES!
 
EGÉSZSÉGES EROTIKA 50 ÉV LEGENDÁS SIKEREI
Magyar vígjáték, 1985
Rendező: Tímár Péter
Főszereplők: Rajhona Ádám, Koltai Róbert, Haumann Péter, Kristóf Kata, Németh Judit
 
A kelet-európai szocializmus víg végjátéka a pusztaság közepén álló "lada" (szemmel láthatólag: láda) melléküzemágban játszódik, ahol nejlonpongyolás nők szegelik össze, majd feszegetik szét az eladhatatlan ládákat. A tűzveszélyes üzemben lopott benzint tároló ügyeletes tűzoltó az üzlet fellendítése érdekében rejtett kamerákat szerel fel, és a környék vezetői ládavásárlás fejében kukkolhatják az öltöző-vetkőző nőket, akik végül egy ünnepi vacsorán felfedezik a kamerákat. Bosszúból másnapra sztrájkot hirdetnek, csakhogy az éppen szombat…
 
 
SZÍNHÁZ
 
Nagyszínpad
 
Augusztus 27. hétfő 19:00
Pintér Béla és Társulata, Budapest - Pintér Béla: Kaisers Tv, Ungarn
Rendező: Pintér Béla
Főszereplők: Mucsi Zoltán, Thuróczy Szabolcs, Enyedi Éva
 
Kisszínpad
 
Augusztus 27. hétfő 18:00 és 22:00
MaNNa és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása, Budapest – Mohácsi István: Francia rúdugrás
Rendező: Mohácsi István
Főszereplők: Kovács Patrícia, Pál András, Felhőfi Kiss László