Vidor Fesztivál 2012 - keddi program

 Augusztus 28-án, kedden is a színházé és a zenéé a főszerep a VIDOR Fesztiválon. Este a Kossuth téren  oláh cigány zene csendül fel, a színházban pedig a Portugál és a Bányavirág című darabokat tekinthetik meg a szerencsések.

 

KOSSUTH TÉR
 
KONCERT 19:00 INGYENES!
 
VOJASA
 
A 2010-ben alakult zenekar tagjai mind ismert zenészek, akik az oláh cigány zenét szinte az anyatejjel szívták magukba. Nevük jelentése „kedvvel”, amit azonnal megértünk, ha meghalljuk a zenéjüket. Dalaik alapja a tradicionális oláh cigányzene, melyet újragondolnak, hogy a ma közönségéhez is szóljon. Tüzes, energikus előadásmódjuk és a balkáni elemekkel kiegészített ősi hangzásuk méltán teszi őket a városi cigányzene egyik legeredetibb tolmácsolóivá. A felállást ének, mandolin, gitár, basszusgitár, hegedű, ütőhangszerek és a budapesti zenekaroknál egyre ritkábban használt kanna alkotja.
 
 
FILMVETÍTÉS 20:30 INGYENES!
 
LEGÉNYANYA 50 ÉV LEGENDÁS SIKEREI
Magyar vígjáték, 1989
Rendező: Garas Dezső
Főszereplők: Eperjes Károly, Kállai Ferenc, Pogány Judit, Garas Dezső, Kibédi Ervin
 
Attól a naptól kezdve, hogy Rátóton az első tanácselnököt megválasztották, és az Béla névre hallgatott, nem keresztelt a pap, nem anyakönyvezett a tanács más névre fiúgyermeket, csak Bélára. Boldogan éltek volna, ha Rozi meg nem szülte volna fiúgyermekét, Józsit, aki felnőve szép szál legény lett, a lányok mind beleszerettek – különösen a szépséges Ágika, akivel boldog estéket töltöttek együtt. A csoda ezután következett, ugyanis Józsi terhes lett. A falu elöljárói nem voltak közös nevezőn a tekintetben, hogy vajon szükségük van-e erre a csodára… 
 
 
SZÍNHÁZ
 
Nagyszínpad
 
Augusztus 28. kedd 19:00
Jászai Mari Színház, Tatabánya - Egressy Zoltán: Portugál
Rendező: Hargitai Iván
Főszereplők: Fridrik Noémi, Janik László, Egyed Attila
 
Krúdy Kamara
 
Augusztus 28. kedd 18:00 és 22:00
Pinceszínház, Budapest – Székely Csaba: Bányavirág
Rendező: Csizmadia Tibor
Főszereplők: Kaszás Géza, Széles László, Bozó Andrea