Vidor Fesztivál 2012 - pénteki program

Augusztus 31-én péntek sem lesz hiány szórakozásból Nyíregyázán, a Vidámság és Derű Országos Seregszemléjén. Munka után irány a Kossuth tére, és nem bánja meg senki!

 

KOSSUTH TÉR
 
KONCERT 19:00 INGYENES!
 
DAVID DELY ÉS A TUMBA Y QUEMA
 
A Tumba y Quema zenei világa a kolumbiai és a tüzes afro-karibi ritmusokra épül, a legkülönfélébb globális zenei hatásokkal fűszerezve. A zenekar a világ különböző zenei kultúráinak ritmusait és stílusait ötvözve alakította ki egyedi hangzásvilágát. Koncertjeik latinos hangulatát a rock, reggae, hip-hop és afro-beat stílusok modern lüktetése járja át. Zenéjük a karibi térségre, a kultúrák e különleges olvasztótégelyére oly jellemző életörömöt sugározza. 
 
 
KONCERT 20:30 INGYENES!
 
BUDAPEST KLEZMER BAND
 
A több mint két évtizede működő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. A zenekar számtalanszor turnézott óriási sikerrel Európában és Amerikában, de felléptek több színházi produkcióban is, és dolgoztak együtt a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. 2000-ben a Magyar Tudományos Akadémia Pro Kultúra Alapítványa Kodály Zoltán Közművelődési Díjat adományozott az együttesnek a jiddis zenei hagyományok ápolásáért és terjesztéséért; 2003 augusztusában pedig Artisjus-díjat kaptak. A VIDOR Fesztiválon Klezmer Varázs című koncertjüket hallgathatjuk meg. 
 
 
SZÍNHÁZ
 
Nagyszínpad
 
Augusztus 31. péntek 1900
Katona József Színház, Budapest - Kovács Dániel – Vinnai András: Virágos Magyarország
Rendező: Kovács Dániel
Főszereplők: Bodnár Erika, Ónodi Eszter, Elek Ferenc
 
Krúdy Kamara
 
Augusztus 31. péntek 1800 és 2200
Budaörsi Játékszín - Yasmina Reza: Művészet
Rendező: Pajer Róbert
Főszereplők: Gáspár Tibor, Magyar Attila, Szakács Tibor