Állatok világnapja Nyíregyházán

Az Állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat!

 
 

Minden évben, Október 4-én tartjuk az Állatok világnapját. Ezen a napon az Állatbarát Alapítvány is szeretné felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy milyen fontos a körülöttünk élő állatok életterének, jogainak védelme, a megfelelő tartási körülmények biztosítása.

 
 
Az Állatok Világnapjáról az 1930-as évek elejétől emlékeznek meg az állatvédők szerte a világon, ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halálának napja. Kezdetben csak a vadon élő állatok indokolatlan és mértéktelen pusztítása ellen emeltek szót, de mára ez a jeles nap a Föld minden állatának létjogosultságára hívja fel a figyelmet. Ez az egy nap az évből, arról kell, hogy szóljon, hogy minden ember átgondolja, mit tehet Ő az állatok védelme érdekében, akár az év minden egyes napján.
 
 
1998 óta Magyarországon is létezik az Állatvédelmi Törvény, amely elismeri az állatok jogait:
 
„Az állatok érezni, szenvedni képes élőlények, tiszteletben tartásuk és jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége.” 
 
 
 
2012. október 4-én, a Kossuth-téren, 14 órától várjuk Mindazokat, akik kérdéseikre kívánnak választ kapni, valamint szívesen végig néznének egy tablókból álló képkiállítást, melyek témakörei a következők lesznek:
 
társállatok tartása
ivartalanítás fontossága
az Állatotthon üzemeltetése
vadon élő állatok védelme
szórakoztató célú állatbemutatók visszásságai (cirkuszok, medvetáncoltatás, állatviadalok)
kihalt, és veszélyeztetett állatok
 
 
Várjuk iskolás, óvodás csoportok látogatását is!