Ismét megkapta a Kiváló Művészeti Fesztivál minősítést!

A Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítő Program keretében a terület elismert szakértői három év után ismét elvégezték a mindenre részletre kiterjedő alapos minősítési eljárást, amelynek eredményeként a VIDOR Fesztivál továbbra is használhatja a csak a legjobbaknak kijáró Kiváló Művészeti Fesztivál megtisztelő védjegyet.

 

 
Ezt a védjegyet az elmúlt évek során olyan nemzetközi elismertségnek örvendő, rendkívül rangos rendezvények nyerték el a VIDOR Fesztivál mellett, mint például a Szegedi Szabadtéri Játékok vagy a Gyulai Várszínház.
 
Néhány részlet a minősítés indoklásából:
 
„A VIDOR Fesztivál évek óta kimagasló színvonalat képvisel…
 
A fesztivál programja remekül megtervezett…
 
A közönség, a város részese a fesztiválnak. Ismerik, várják minden évben. Az események, különösen a szabadtériek, amelyek ingyenesek, mindig telt házasak, nagyon sikeresek…
 
A színpadtechnika kiváló. A minden esti koncert remek hang- és világítástechnikai hátteret kapott. Az ezen dolgozó stáb profi munkát végzett… A fesztivál legnagyobb erőssége az, hogy teljes mértékben, és nagyon magas színvonalon felel meg a címben is jelzett alapkoncepciónak. Minden műsora valamilyen módon köthető a humorhoz. A színházi válogatás kiváló, hiszen az év legjobb produkcióit hozza el Nyíregyházára. A szabadtéri hangversenyek igen magas színvonalúak…”