Együttműködési megállapodás Nyíregyházán

 

Együttműködési megállapodás született a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és Nyíregyháza Megyei Jogú  Város Polgármesteri Hivatala között.
 

 

 
Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és a sajtó nyilvánossága előtt írta alá november 26-án dr. Tarcsa Csaba főkapitány a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében, valamint dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala képviseletében azt az együttműködési megállapodást, ami a Közterület-felügyelet és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság feladatellátásának összehangolására, valamint a közös fellépés lehetőségének megteremtésére vonatkozik.
 
 
A cél, a 2012. évi CXX. törvénynek megfelelően a rendészeti feladatokat ellátó személyek ellenőrzése, tevékenységük felügyelete, és a két szerv feladatellátásának összehangolása. Nyíregyháza közbiztonságának, közterületi rendjének, tisztaságának és rendeltetés szerinti használatának biztosítása, az önkormányzati vagyon védelme. A közterületen előforduló jogsértések megelőzése, megakadályozása és megszüntetése. Ezért szükséges a két szerv tevékenységének koordinálása, és a közös fellépés lehetőségének megteremtése.
 
 
Az együttműködés a most aláírt megállapodás nyomán több területen is megvalósul, a kölcsönös adatszolgáltatástól, a közös járőrözésig és az akciókban való együttműködésig.