Formai hiányosság döntött a választás végeredményéről Tiszavasváriban

Mint ismert a Területi Választási Bizottság október 31-én döntése szerint nem történt kampánycsend sértés a tiszavasvári időközi választásokon. Ennek értelmében az eredmények véglegesnek tekinthető az 1. és 8.választőkerületben amennyiben nem érkezik újabb fellebbezés a döntés ellen 72 órán belül. 

 

 
A Területi Választási Bizottság döntéséről, a választásokat megnyerő Fülöp Erik(JOBBIK) még múlt szerdán a Megyei  Sajtószolgálatnak úgy nyilatkozott: „egyet tehetünk: fellebbezünk a Területi Választási Bizottság döntése ellen és a bíróságon bizonyítjuk  be igazunkat". A Nyíregyházi Törvényszék honlapján olvasható közlemény szerint a Dr. Gyüre – Dr. Tamás Ügyvédi Iroda által képviselt szervezet felülvizsgálati kérelmet nyújtott be november 2-án a Területi Választási Bizottság 2012.október 31. meghozott határozata ellen.
 
 
A benyújtott bírósági felülvizsgálati kérelem tárgyában a törvényszék november 3-i döntése értelmében a kérelmet elutasította. A törvényszék indoklása szerint az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény általános szabályai szerint a bírósági eljárásért illetéket kell fizetni. A kérelmező a felülvizsgálati kérelmén a kérelmező illetéket nem rótt le ezért a törvényszék a felülvizsgálati kérelmet hivatalból elutasította. Ennek értelmében az eredmény véglegesnek tekinthető és zöld utat kapott az új képviselő- testület megalakulása, amelyre a tion.hu hírportál információi szerint november 12-én hétfőn kerül sor.
 
 
 
 
Balogh Tamás  
KeletPress Hírügynökség