Játékkal és alkotásokkal a helyi természeti értékekért!

 

Még néhány napig lehet az „Így lesz kerek a világ! Ember és természet harmóniában…” kampány honlapján játszani a helyi természeti értékekről szóló totóval, amelynek kitöltésével számos hasznos ismerettel gazdagodhatnak a résztvevők a természet és ember közötti sokrétű viszonyról.
 

 

 
Miért mondható, hogy a rétek, erdők, tavak, nádasok jólétünk alapjai? Miért jó a lakóhelyünk környékéről származó természetes anyagok és a belőlük készült termékek használata? Melyek a fenntartható gazdálkodási formák? – ezek és hasonló feladványok szerepelnek a november 27-ig kitölthető internetes totóban, amely kérdésekre három lehetséges felelet közül kell kiválasztani a megfelelő választ. A bizonytalanok számára jó hír, hogy a kampány szervezői minden segítséget megadnak a sikeres kitöltéshez, hiszen részletes segédletüket elolvasva mindegyik kérdésre azonnal lehet tudni a helyes választ.
 
 
Mindezt színesítik még a kampány keretében készült rövidfilmek is, melyek harminc másodperces etűdökben mutatják be a természet és ember színes viszonyát: a helyi természeti értékek sokrétű jó szolgálatát, a szabadidő eltöltés és közlekedés környezetbarát módjait, a természetes alapanyagok és helyi termékek életünkben betöltött hasznos szerepét. 
 
 
Nem feledkeztünk meg azokról sem, akik nemcsak olvasni, filmet nézni és totót kitölteni, hanem inkább alkotni vágynak. Diákok nyújthatnak be hozzánk november végéig fotót, videót, rajzot, verset és mesét, a lényeg mindössze az, hogy a természet és az ember kapcsolatát ábrázolja a kampány üzeneteinek segítségével – nyilatkozta Lukács Attila projektvezető.