Mindenkit elvarázsolt a Képmás zenekar turnézáró nagykoncertje

A nyíregyházi Képmás zenekar két éves "Ismerj meg újra" turnéjának zárásaként nagyszabású koncertet adott a Váci Mihály Kulturális Központban. 

A szombat esti előadás előtt szinte teljesen megtelt a VMK Színház terme, kicsik és nagyok izgatottan várták, hogy meg tudja-e ismételni a zenekar a 2 évvel ezelőtti turnézáró koncert hangulatát, monumentalitását. 

Bolega László, dalszerző és művészeti vezető, Halhóber Gábor zenekarvezető, Kardos György ügyvezető mellett vokalisták, billentyűsök és persze vendég énekesek, perkások és gitárosok is színpadra léptek a csaknem 2 órás est alatt, amely egy percre sem vált unalmassá. A blokkok remekül voltak felépítve, és jól helyezték el a saját dalokat is, amelyek ízelítők voltak a készülő nagylemezről.
 
Örültünk egyébként a Cseh Tamás-emlékdal ("Antoaine megválaszol egy ismeretlen kérdés") színpadi újragondolásának is, hiszen ez a két évvel ezelőtti koncerten már megtetszett és többször visszahallgattam, és most jó volt a színpadon nem ugyanazt látni, mint 2010-ben. Szimpatikus, hogy ilyenekre is gondolnak a fiúk!
 
De Képmás dalok mellett felcsendültek a jól megszokott Ákos, Zorán feldolgozások is, amelyek hol elgondolkodtattak, hol mosolyt, hol könnyeket csaltak az arcunkra... Bevallom, párat itt hallottam először, és hazaérve alig vártam, hogy rákeressek a legismertebb videómegosztó oldalon és újrahallgassam Zorán előadásában - de a Képmás verziója picit jobban tetszett!  :)
 
A Képmás zenekar Sub Rosa című saját dala 2012. november 17-én, a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban adott koncerten hangzott el legelőször