Állatmérgezés Nyíregyházán!

 

Az érintett szakhatóságok tájékoztatása alapján 2012. december 25, és december 28 között Nyíregyháza- Örökösföld városrészen tartott háziállatok (kutyák), és vadon élő madarak elhullását tapasztalták. 
 

 

 
Az eddigi adatok alapján feltehetően az állatok a környezetben fellelhető méreganyagok szervezetükbe jutása miatt betegedtek meg és pusztultak el. Emberi megbetegedés nem történt.
 
 
 
Tekintettel arra, hogy nem szabadon tartott állatok pusztultak el, a szennyezéssel érintett terület körülhatárolható és vizsgálható. A szakhatóságok ezeket a vizsgálatokat megkezdték, és folyamatosan végzik. Az érintett városrészen a kutyafuttatóként is használt Lobogó utca, Szalag utca és Törzs utca által határolt területet lezárták, és intézkedtek a méregtelenítéséről.
 
 
 
Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az érintett területen a kiépített közlekedési útvonalakat használják, az egyéb zöldfelületi útvonalakat ne vegyék igénybe mindaddig, amíg a hatóságok által a területek végleges lehatárolása meg nem történik.
 
 
 
Az ügyben a Nyíregyházi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen állatkínzás vétség elkövetése miatt nyomozást indított.
 
 
 
Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere, a feltehetőleg szándékosan elkövetett mérgezés elkövetőjének mielőbbi megtalálása érdekében, polgármesteri keretéből 150 ezer forint pénzjutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.  
 
 
 
Aki bármilyen információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban, kérjük, hogy mielőbb jelentkezzen személyesen a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon (Nyíregyháza, Stadion út 1-5. sz.), telefonon: 42/524-600-as vagy az ingyenesen hívható 107 ill. 112 segélyhívó számokon.
 
 
Köszönjük!