Az Utazás 2013 Kiállításnak Nyíregyháza a belföldi díszvendége

Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a városvezetés nagy sikernek tekinti és az elmúlt két esztendő turizmust fellendítő munkájának komoly elismeréseként értékeli, hogy Nyíregyháza lehet a díszvendége, az Utazás 2013 Kiállításnak, a külföldi díszvendég Szlovákia és a kulturális díszvendég Kalocsa mellett.

 

 
A város a Nyíregyházi TDM Szervezet közreműködésével benyújtott pályázattal jó  néhány más pályázó nagyvárost megelőzött, így a 2013. február 28. és március 3. között idén 36. alkalommal megrendezett kiállításon élni kívánunk, és élnünk kell azzal a lehetőséggel, hogy városunk kiemelt figyelmet kap.
 
Az elmúlt két  év összehangolt és intenzív marketing munkájának – óriásplakát kampányok, TV megjelenések, újságírói és touroperátori study tourok - eredményeként Nyíregyháza egyre vonzóbb turisztikai célpont mind a belföldi, mind a külföldi vendégek körében. 2012-ben 6 %-kal nőtt a vendégéjszakák száma az előző évihez képest.
 
 
Dinamizmus és modern megjelenés
Nyíregyháza Megyei Jogú Város és a Nyíregyházi TDM számos érdekességgel készül az Utazás kiállításra. Egy 110 négyzetméteres modern, dinamikus, élményeket közvetítő standdal és számos attrakcióval mutatkozik be. A cél: minél több potenciális turista megszólítása és ösztönözése, hogy idei pihenésük helyszínéül Nyíregyházát és a Nyírséget válasszák.
 
 
Vonzó „Csodacsomagok”
Több napos, több korosztály számára szóló, különböző árban, de hasonló, vagy ugyanazt az élményt nyújtó „Csodacsomagok” közül választhatnak az érdeklődők, amelyekhez vonzó programokat találhatnak a kiadványokban is feltüntetett rendezvények valamelyikén. A kínálatban természetesen szerepel az ország legizgalmasabb állatparkja, fürdőink, az áldásos hatású gyógyvizükkel, és nem maradhat ki a régmúlt időkbe kalauzoló Sóstói Múzeumfalu, a varázslatos Botanikus Kert és a Koaland kalandpark sem.
 
 
Fehér tigris és papagáj
A standlátogatók Nyíregyháza, Sóstógyógyfürdő és a város környezetének szépségéről a folyamatosan vetített turisztikai kisfilmek segítségével maguk is meggyőződhetnek. Külön érdekesség lesz a Nyíregyházi Állatpark által bemutatott papagáj-show, és a város egyik meghatározó cége, a LEGO által működtetett gyermekjátszó-sarok. Sétáló informátorként „az év állata” a fehér tigris csábítja majd standhoz a vendégeket. A játékos kedvű vásárlátogatók számára nyereményjáték kerül meghirdetésre, melynek megfejtését a vállalkozó kedvű játékosok a standon leadva minden nap sorsoláson vehetnek részt. Fődíjként egy két személyre szóló, az attrakciók belépőjegyeit is tartalmazó hosszú hétvégi csodacsomagot nyerhetnek. A standot felkereső vendégek számára egy profi fotós teszi emlékezetessé a programot. Március 2-án, szombaton 13.00-tól a kiállítás nagyszínpadán a 4 for Dance együttes ad műsort a közönségnek.
 
Egyidejű rendezvények
Az Utazás 2013 Kiállítással egy időben a Hungexpo területén megtekinthető az I. VitalExpo, a KARAVÁN SZALON és a PORT.hu BRINGAEXPO.
 
A nyíregyháziak kedvezményesen utazhatnak
Reméljük, sok nyíregyházi dönt úgy, hogy ellátogat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba, annál is inkább mert a városlakók igénybe vehetik a MÁV 50%-os utazási kedvezményét. Ennek módja: február 27. és március 4. között a Nyíregyházáról indulóknak ALKALMI MENETTÉRTI JEGYET kell vásárolniuk, amit a Hungexpón a MÁV standján kell lebélyegeztetni, ezzel érvényesítve az 50 %-os kedvezményt.