A Váci Mihály Kulturális Központ közeljövőbeli rendezvényei

 

2013. február 27-én, szerdán 10 órától tartja a Jósavárosi Olvasókör következő foglalkozását, amely a város méltán híres írójára, Krúdy Gyulára emlékezik halálának 80. évfordulóján. Technikai okok miatt a helyszín ez alkalommal a Városmajori Művelődési Ház (Városmajor u.5.).

 

 
Február 28-án, csütörtökön 18.30 órától a VMKK Kamaratermében Dárdai Gyula tér-időkutató szórakoztató előadást tart arról, hogyan használjuk kedvezően  a természet bioritmusait. Az est folyamán értelmet nyer az Örök Tavasz Feng-Shui Naptár, élvezhetjük az Y2K Divattánciskola táncosainak, valamint Szilágyi Ádám hangterapeutának didgeridoo előadását is.
 
Jegyek a helyszínen válthatók.
 
A belépő tartalmazza az Örök Tavasz Naptárt is, amelyet mindenki a belépés alkalmával megkap.
 
A bevétel egy része a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők támogatását szolgálja.
 
Információ: 42/ 411-822
 
Március 1-jén (péntek) 13.30h-tól Télbúcsúztató kiszebábú égetésre kerül sor a Városmajori Művelődési Ház udvarán. A Gárdonyi Géza Ált. Iskola első osztályos diákjaival - egy rendhagyó játszóház keretében elkészített bábukat égetünk el – a telet elűzendő, majd a művelődési ház nagytermében táncház keretében, játékos népszokásokat elevenítünk fel a gyerekekkel. A népszokások bemutatásában az Igrice Néptáncegyüttes táncosai lesznek segítségünkre.
Bővebb információ: 42/434-002
 
A Városmajori Művelődési Ház és a Baráti Kör a Gyermek Képzőművészetért Egyesület az idén is meghirdeti általános iskolás tanulók részére rajzversenyét „Tavaszi Zsongás” elnevezéssel, amelynek időpontja: 2013. március 11.(hétfő). Minden iskola évfolyamonként 2-3 tanulóval jelentkezhet március 1-jéig.
Információ: 42/434-002
 
 
Március 17-én, vasárnap a Hadart Művészeti Társulás két színdarabbal is bemutatkozik városunkban. Különlegesség, hogy mindkét előadás jeltolmács közreműködésével valósul meg. A fellépők között láthatjuk Józsa Imrét, Vándor Évát és több ismert fővárosi színészt is. A VMKK Színháztermében délelőtt 11 órától Csukás István-Darvas Ferenc Ágacska című zenés mesejátékát láthatják a gyerekek, majd este 19 órától a már klasszikusnak számító Claude Magnier vígjáték, az Oscar ígér felhőtlen kikapcsolódást a nyíregyházi közönségnek.
Jegyek a helyszínen elővételben kaphatók.
Információ: 42/411-822, www.vacimuv.hu
 
„Hajnali beavatás” címmel Czire Alpár székelykeresztúri amatőr fotós kiállítása várja a látogatókat a VMKK Alkotógalériájában. A képek az Udvarhelyszék vonzáskörébe tartozó falvak mindennapi életét mutatják be. Megtekinthető március 9-ig mindennap 8-20 óra között.
 
Tőkey Péter festőművész kiállítása a Nyíregyházi Városi Galériában (Selyem u. 12.) április 6-ig tekinthető meg keddtől szombatig 9 és 16 óra között.
 
Konyha Miklós amatőr fotós „Találkozások” című kiállítása megtekinthető március 9-ig vasárnap és hétfő kivételével, naponta 9-16 óráig a Pál Gyula Teremben (Nyíregyháza, Vay Ádám krt.18.).