A Baltazár Színház vendégelőadása Nyíregyházán

A Baltazár Színház Kőválasz című előadását láthatják a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán 2013. március 28-án (csütörtök) 19 órai kezdettel.

 

 
A darab egy család történetét meséli el 1944-tól, a II. Világháborún át napjainkig. Azt a kérdést feszegeti, hogy a háború mennyire változtatja meg az ember értékrendjét, arról, hogy miért nem tudjuk a békét kellőképpen értékelni békeidőszakban. Miért kell ahhoz háború, hogy értékeljük a békét? Miért kell megbetegedni ahhoz, hogy az egészséget értékeljük?
 
 
 
Szereplők:
 
Varga Klári, Kecskés Karina, Müller Péter Sziámi, Lukács Ábel, Darvas Ferenc
 
Baltazár Színház színészei: Erdős Balázs, Fehér Dáni
 
 
 
Alkotók:
 
 
Író: Vörös István
 
Zene: Darvas Ferenc
 
Koreográfia: Dékány Edit
 
Díszlet: Preisich Anikó 
 
Jelmez: Kiss Gabriella
 
Fény: Bánki Gabi
 
A rendező munkatársa: Vass Lajos
 
Rendező: Elek Dóra
 
Hang: Szabó Ferenc
 
Smink: Nagy Réka
 
Grafikus: Hübner Teodóra
 
PR: Papp Beáta
 
Műszak: Fehér István, Csima Gergő
 
 
 
Baltazár Színház
 
Az 1998. februárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulatot működtető Baltazár Színház Alapítvány úttörő feladatot lát el azzal, hogy a fogyatékosságot háttérbe szorító és a művészi sorsot előtérbe helyező látásmóddal rendelkezik. Megteremti, hogy sérült emberek a tehetségükből éljenek meg. Működésének alapja, hogy előadásai társadalmilag ne kirekesztve készüljenek és kerüljenek bemutatásra. Az előadásokat ne "ahhoz képest" ítéljék meg, hanem önmagukért.