BÁZIS PONT - Közösségi Oktató és Szociális Központ nyílt

 

A Fiatalok Kulturális Szövetsége – Ifjúsági Egyesület 2012.09.01-én indította BÁZIS PONT – Közösségi Oktató  és Szociális Központ projektjét. A program keretében egy modern, közel 300 négyzetméteres új, korszerű épület „született”. Az új infrastruktúra lehetővé teszi számos új oktatás, képzés, valamint közösségi program további működtetését és indítását. 
 

 

Szakmai szolgáltatások:
 
Egyéni szociális- és mentálhigiénés tanácsadói szolgáltatás: A szolgáltatást szociálpedagógus, romológus munkatárs biztosítja a projekt ideje alatt aki folyamatosan rendelkezésre áll. A szolgáltatás a nyitvatartási időben végig elérhető. A tanácsadás az alábbi területeket célozza: életviteli problémák, a kiegyensúlyozott életvezetéshez szükséges kompetenciák fejlesztése, családi és egyéb társas kapcsolatok. Elindítunk egy ingyenes támogató szolgáltatás, ahol olyan ügyfeleknek nyújtunk hatékony segítséget, akik komoly akadályokba ütköztek az álláskeresés során, vagy összetett problémák nehezítik elhelyezkedésüket. Különösen azoknak megfelelő, akik tartós munkanélküliek, nincs rutinjuk az álláskeresésben, elavult végzettséggel rendelkeznek, családi problémák nehezítik helyzetüket, vagy pályakezdő fiatalok, akik nem rendelkeznek munkatapasztalattal vagy csak kevés ilyen tapasztalatuk van.
 
Önfejlesztés és önmenedzselés tréning: várjuk kiscsoportos tréningekre a jelentkezést ahol egy pszichológus és egy marketing területén jártas szakember vezetésével heti 2 alkalommal segítik a résztvevőket, hogy felismerjék saját belső erőforrásaikat, és azokat hitelesen képviselni is tudják a munkaerő-piacon. A tréning célja, hogy a résztvevők magabiztosabbá váljanak a mindennapok és elsősorban az álláskeresésük során
 
Közösségi teadélutánok: Több alkalommal teadélutáni összejövetel jelleggel közösségi programot szervezünk. A program célja, hogy egyrészt minél szélesebb kör számára bemutassuk újonnan induló központunk szolgáltatásait, másrészt, hogy közösségileg és egyben egyénileg is aktív állampolgárrá legyen mindenki. Helyi, vagy megyei jelentőségű ismert embereket, szakembereket, közéleti személyeket hívunk meg, akik egy-egy adott téma jó ismerői vagy gondolatébresztő, hasznos előadásokra hívunk meg szakembereket, akik konkrét, a napi életvitelt befolyásoló tanácsokkal segíthetik a kistérség lakosait.
 
Közösségi tér működtetése: A szolgáltatás folyamatosan elérhető az érdeklődők számára. Itt kötetlen formában van lehetőség információkat szerezni szociális- és munkaerő-piaci témákban, lehetőség van álláshirdetéseket böngészni az interneten, újságokban. A közösségi tér szolgál arra is, hogy az itt élőkkel személyes és szorosabb kapcsolat alakulhasson ki.