Közeleg az adóbefizetési határidő Nyíregyházán

A Polgármesteri Hivatal Adóosztályának tájékoztatása szerint rövidesen olyan, az adózás szempontjából fontos határidő érkezik el, amely mind az Adózók, mind az önkormányzati adóhatóság számára meghatározó.

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal feladatainak ellátása szempontjából, valamint a város működőképessége megőrzése érdekében elengedhetetlenül fontos az időben beérkező adóbevétel.
 
A Polgármesteri Hivatal Adóosztálya a napokban postázta a nyilvántartott adózók folyószámla egyenlegét tartalmazó 41.010 db értesítést a 2013. február 10. napjáig beérkezett befizetések figyelembevételével. Az értesítő tartalmazza az adózó tavalyi évről elmaradt tartozását és a 2013. évre esedékes helyi adókat, valamint a gépjárműadót és az esetleges késedelmi pótlékot. Ezzel egyidejűleg postázták az I. félévi iparűzési adó előleg összegét tartalmazó 10.385 db tájékoztató levelet.
 
A 2013. I. félévre esedékes adók befizetési határideje – a hosszú hétvége miatt - március 18-a.
 
Azon adózókhoz, akiknél a gépjárműadó és építményadó vonatkozásában az adókötelezettséget érintő változás következett be, az adóhatóság a meghozott határozatot tértivevényes levél formájában juttatta el.  Ez közel 12.000 adózót érint.
 
Az adóhatóság felhívja az adózók figyelmét, hogy a fizetési határidő betartására érdemes odafigyelni, mivel azoknak az adózóknak, akik fizetési kötelezettségüknek csak a határidő után tesznek eleget, késedelmi pótlékot kell felszámítani, illetve nem fizetés esetén végrehajtási eljárást is kezdeményezhetnek a tartozókkal szemben.
 
Az adóosztály felkészült az adózók átlagnál nagyobb számú megkeresésére, ezért március 18-án hétfőn 8 órától 16 óra 30 percig ügyfélfogadást tart az Ügyfélcentrum 29-30-31-es ablakainál. További információ és részletes szabályok a nyirhalo.hu honlapon."