Ünnepi hétvégi programok Nyíregyházán

Az Alkotó nyugdíjasok kiállítása a VMKK földszinti helyiségében (egykori fotógaléria) megtekinthető március 24-ig mindennap 8-18 óra között. Tőkey Péter festőművész kiállítása a Nyíregyházi Városi Galériában (Selyem u. 12.) április 6-ig tekinthető meg keddtől szombatig 9 és 16 óra között. Március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmából a belépés ingyenes.

 

 
 
Március 16-án, szombaton 11 órától ad helyszínt a Váci Mihály Kulturális Központ a Bőségnap elnevezésű rendezvénynek. Az érdeklődők a nap folyamán különböző meditációs foglalkozásokon, valamint egy olyan különleges indiai szertartáson vehetnek részt, amelynek célja az anyagi és szellemi bőség bevonzása életünkbe. Részvétel csak előzetes egyeztetés alapján lehetséges.  Bővebb felvilágosítás telefonon kérhető a 0630/968 6969-es telefonszámon.
 
 
ZENÉS MESEJÁTÉK ÉS VÍGJÁTÉK EGY NAPON
 
Március 17-én, vasárnap a Hadart Művészeti Társulás két színdarabbal is bemutatkozik városunkban. A fellépők között láthatjuk Józsa Imrét, Vándor Évát és több ismert fővárosi színészt is. Délelőtt 11 órától Csukás István-Darvas Ferenc Ágacska című zenés mesejátékát láthatják a gyerekek, majd este 19 órától a már klasszikusnak számító Claude Magnier vígjáték, az Oscar ígér felhőtlen kikapcsolódást a nyíregyházi közönségnek. Különlegesség, hogy mindkét előadás jeltolmács közreműködésével is kiegészül.
Helyszín: Váci Mihály Kulturális Központ (Nyíregyháza, Szabadság tér 9.)
Jegyek a helyszínen elővételben kaphatók.
Információ: 42/411-822, www.vacimuv.hu
 
OSCAR
Bertrand Barier, a gazdag szappangyáros egy szép nap arra ébred, hogy nem könnyű lányos apának lenni. Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, sikkasztott pénzkötegek, női fehérneműk özönében, pillanatok alatt őrültekházává változik. Ám a sok probléma közt a legfontosabb kérdés mégiscsak az: Hol van Oscar?
 
ÁGACSKA
Ki vagyok én? Erre keresi a választ egy viharban letört kis faág. Hiába kérdezi, senki sem tudja. Biztos, hogy nem virág, nem lepke, nem gomba, nem kacsa és nem is béka. A humoros pillanatokkal átszőtt színdarab végére, természetesen Ágacska is rátalál igazi helyére a nagyvilágban.