Helló Nyíregyháza! 2013-ban is

Egy egész város készül köszönni és mosolyogni április 26-án, pénteken Nyíregyházán. A turisztikai szezon nyitányaként egy olyan családi napon vehetnek részt a nyíregyháziak és a városba érkező vendégek, ahol a figyelem középpontjában a mosolygás, a virágok, a tavasz és az egymásra való odafigyelés áll. 

 

Azért, hogy ez igazán jól sikerüljön, a város főterén egész nap színes programok várják az érdeklődőket.
 
Nyíregyháza újból megmutatja magát, mert Nyíregyháza új utakon jár, s többet ad! A nyíregyháziak tovább viszik a 2012-ben elindított kezdeményezést, és megint valami újjal robbannak be a köztudatba! A Titok egyszerű! Nyíregyháza egy vidám, barátságos város, ahol az emberek üdvözlik egymást ezen a napon.
 
A kedvesség és az odafigyelés mellett egész napos virág- és kézműves vásárral, civil kultúrpiaccal, ingyenes parkolással, nyereményjátékkal, színpadi produkciókkal és koncertekkel is csábítják az embereket a Helló Nyíregyháza! sokszínű programjaira.
 
 
 
…egynapos fizetőeszközt vezetnek be Nyíregyházán
 
 
A számtalan program közül talán a legizgalmasabb az a nem hivatalos köszönési rekordkísérlet lesz, amelyen 2012-ben mintegy 8000 ember vett részt, s a szervezők bíznak benne, hogy idén ez a szám felfelé mozdul el. A színpad mellett felállított számláló pillanatnyi állását az egész nap folyamán figyelemmel lehet majd kísérni az óriáskivetítőn.
 
 
A köszönésért cserébe ajándék is jár, amihez egy napra új fizetőeszközt is bevezetnek Nyíregyházán. Aki ellátogat április 26-án a város főterére, és a „Helló kapuknál” regisztrál, az minden egyes köszönésért cserébe kap egy „Köszönő Tallért”. A fizetőeszköz 1-től 6 tallérig ajándékokra, játékokra, virágmagra, lufira vagy vattacukorra, de akár egy különleges díszlet előtti emlékfotózásra is beváltható. A fotók a nyiregyhaza.hu és a Helló Nyíregyháza! facebook oldalára kerülnek, ahonnan bárki letöltheti azokat. Aki pedig a Köszönőtallér Kuponfüzettel valamennyi kapunál regisztrál, az részt vehet az esti nyereménysorsoláson, ahol igen értékes ajándékok találnak majd gazdára.
 
 
S ez nem minden…
 
 
Egész nap ingyenesen használhatják a gyermekek a szivacs- és környezetbarát játékokat, beleülhetnek egy rendőr, tűzoltó, vagy versenyautóba. Lesz gyermek sportvetélkedő, sőt óránként egy-egy cukorágyú lövés is eldurran. A sok-sok programból kicsik és nagyok egyaránt találhatnak kedvükre valót.
 
 
37 méter magasban
 
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alegysége, a Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti szolgálati egysége, nem szokványos napi feladatot lát el április 26-án Nyíregyházán.
 
Az egységnek komoly szerepe lesz, a Helló Nyíregyháza! egyik leglátványosabb produkciójában. Egy IVECO-MAGIRUS 37 méteres kosaras tolólétra viszi fel a magasba a helyi televízió operatőrét, hogy megörökítse a „Lufis üdvözlet a nagyvilágnak” elnevezésű élőképes produkciót. Az „akcióban” két tűzoltó vesz részt. A járókelők azt látják majd, hogy a különleges tűzoltó gépjármű letalpal a város főterén és kosarában az operatőrrel egy tűzoltó felügyelete mellett emelkedni kezd a magasba.
 
 
 
Lufis üdvözlet Nyíregyházáról…  a nagyvilágnak
 
 
 
A csúcsprodukció egy lufis élőkép lesz, amit április 26-án 16 órakor a Kossuth téri szökőkút mellett, a Nyírsuli 250 utánpótlás korú sportolója segítségével formáznak meg. A „Helló” szót 500 db hófehér léggömb segítségével jelenítik meg. Az élőképet a tűzoltó jármű 37 méter magasra emelt kosarából rögzíti egy kamera. A téren lévő közönség, a város vezetői, és a nyírsulis fiatalok egyszerre kiáltják majd, hogy: Helló Nyíregyháza! – és eleresztik az 500 lufit, mint egy üdvözletet a nagyvilágnak.
 
 
A Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is készül még egy érdekességgel a városlakók és a látogatók számára. A Helló Nyíregyháza látványosságai között egész nap megtekinthetik – sőt a gyerekek akár bele is ülhetnek – abba a 7000 literes tartállyal rendelkező vízszállító járműbe, amely 2012 decembere óta segíti a tűzoltók munkáját. Nagy űrtartalmát tekintve elsősorban azokon a külterületi városrészeken, bokortanyákon vetik be, ahol nincs kialakítva megfelelő vízrendszer. A vízszállítók a gépjárműfecskendők után a legfontosabb járművek, alapvető feladatuk, hogy biztosítsák a kárhelyszínen a megfelelő mennyiségű vizet.
 
 
Sorsolás este hatkor, a Magna Cum Laude koncert előtt
 
 
Keressék a Nyíregyházi Napló április 19-én megjelent számát, vágják ki belőle a Köszönőtallér Kuponfüzetet és április 26-án vigyék magukkal a Kossuth térre. A téren felállított öt Helló Kapunál „köszönjenek egy-egy Helló Nyíregyházát!” és gyűjtsék össze az öt db pecsétet. A név, lakcím és telefonos elérhetőség felírásával, már dobhatják is a kuponfüzetet a nagyszínpad előtti gyűjtőládába. Érdemes, mert értékes és izgalmas nyeremények találnak majd gazdára az esti sorsoláson.
 
 
1.díj: Állatpark-, Élményfürdő-, Sóstói Múzeumfalu belépők; 4 db póló, vacsora a Lagúna Éterem- Söröző- Bowling Clubban 4 fő részére;
 
2. díj: Sétarepülés a Tréner Kft. felajánlásaként 4 fő részére;
 
3. díj: Állatpark-, Élményfürdő-, Sóstói Múzeumfalu belépők; 2 db póló, vacsora a Lagúna Éterem- Söröző- Bowling Clubban 2 fő részére.