NYÍRERDŐ Zrt. – több mint 120 ezer mázsa szociális tűzifa

 

Közel 13.500 köbméter vagyis több mint 120 ezer mázsa szociális tűzifát juttatott el az elmúlt hónapokban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei önkormányzatokhoz a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. Társaságunk 125 önkormányzattal kötött szerződést a tavaly novemberben meghirdetett program során. 
 

 

 
 
A települések erre a célra – belügyminisztériumi rendelet alapján – kiegészítő, vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak. A program eredetileg december elejétől február közepéig tartott volna, de a Belügyminisztérium másfél hónappal meghosszabbította. A kedvezőtlen időjárás miatt ugyanis a letermelt tűzifa egy részét nem lehetett megközelíteni, így annak elszállítása is nehézséget okozott. – mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.
 
 
 
Átlagosan több mint 100 köbméter tűzifa jutott egy-egy településre. 300 köbméternél többet Aranyosapáti, Fülöp, Kántorjánosi, Nyíracsád és Nyírbéltek igényelt. A másik véglet Folyás, Győröcske, Nemesborzova és Tákos volt - ezek a községek 20 köbméternél kevesebbet vásároltak.  Összességében elmondható, hogy az idei mennyiség több mint a duplája annak, amit az egy évvel ezelőtt meghirdetett szociális célú tűzifaprogramban vettek meg az erdőgazdaságtól a térségi önkormányzatok.
 
 
 
A NYÍRERDŐ Zrt. menedzsmentje és dolgozói szívükön viselik a szociálisan rászorulók helyzetét, lehetőségeinkhez mérten próbálunk segíteni a térségben élőkön. Állami tulajdonú erdőgazdálkodóként például a Magyar Katolikus Egyház, a Baptista Szeretetszolgálat, a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye és a Nyíregyházi Kisebbségi Önkormányzat részére is biztosítottunk kedvezményes áron tűzifát az elmúlt hónapokban – hívta fel a figyelmet Szalacsi Árpád.