3 milliós uniós támogatás munkerő-fejlesztésre

 

Uniós pályázati forrást nyert az DataExpert Kft. alkalmazottainak képzésére. 3 millió forintos támogatásból a vállalkozás dolgozóinak készségfejlesztése valósulhatott meg.
 

 

A TÁMOP 2.1.3.A „Képzések megvalósítása a Data Expert Kft. kollégái számára az eredményesebb munkavégzés érdekében " elnevezésű pályázati projektje keretében a vállalat dolgozói angol nyelvi, valamint Az emberek vezetése tréningen vehettek részt.
 
A DataExpert Kft. távlati elképzeléseinek végrehajtásához jól illeszkedett a szakmai képzési program kiterjesztése. A cég nemzetközi versenyhelyzete azonban indokolttá tette, hogy a szakmai képzésekkel párhuzamosan a munkavégzéssel kapcsolatos gyakorlati képzéseken is részt vegyenek a dolgozók, ezért is kerültek fókuszba a nyelvórák, hiszen a nemzetközi kommunikációt napi szinten kell írásban és szóban gyakorolni.
 
A DataExpert 2006-ban kezdte működését, azóta Közép-Európa egyik legnagyobb független piackutatási adatfeldolgozással (data processing) foglalkozó vállalkozásává nőtte ki magát. 
 
A vállalat elsősorban piackutató cégek kutatóinak munkáját segíti a technikai háttér biztosításában: ez kérdőívek programozását jelenti adatfelvételre alkalmas szoftverek segítségével, valamint kereszttáblák, riportok készítését az adatfelvétel után. Jelenleg 10 teljes munkaidőben dolgozó munkatárssal szolgálják ügyfeleiket.