Törődés Napja a nyíregyházi óvodában

A nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézményének udvari játékait újították fel a közeli Kisvárda Budapest Bank fiókjának dolgozói. A munkálatokra a bank Törődés Napja önkéntes programsorozatának részeként került sor, amelynek keretében a pénzintézet munkatársai idén tavasszal országszerte 16 helyszínen járulnak hozzá kétkezi segítségükkel a környezetük szebbé tételéhez.

 
A Törődés Napja nevű akciósorozat részeként többek közt gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézményeket támogatnak önkéntes munkájukkal a Budapest Bank munkatársai, ezzel is hozzájárulva a helyi lakosok életkörülményeinek javításához. A pénzintézet kisvárdai bankfiókjának dolgozói a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézményében lefestették és felújították a rossz állapotú udvari játékokat. A kétkezi segítségen túl a Budapest Bank 100 ezer forinttal támogatta a munkálatok elvégzését.
 
„Bankfiókunk munkatársai örömmel csatlakoztak a Törődés Napja kezdeményezéshez. Büszke vagyok arra, hogy az önkéntes segítségnyújtásban minden dolgozónk részt vett, és közösen hozzájárultunk ahhoz, hogy az óvodába járó gyermekek felújított eszközökön élvezzék a játék örömét” – mondta el Varga Levente, a Budapest Bank kisvárdai fiókjának vezetője.
 
A pénzintézet több mint 10 éve rendezi meg – minden évben kétszer, tavasszal és ősszel – a Törődés Napja nevű programsorozatát. Az akciósorozat keretében évente több száz munkatárs, összesen körülbelül 2600 önkéntes órával nyújt segítséget országszerte különböző helyi intézményeknek.
 
A Budapest Bank számára fontos, hogy a civil társadalom életének aktív részesévé váljon, és hozzájáruljon annak fejlődéséhez. A cég vállalati kultúrájában évtizedes hagyományokkal rendelkező önkéntes megmozdulások mellett a bank is jelentős szerepet vállal a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésében, a kultúra, a szellemi élet, az oktatás és a szociálisan hátrányos helyzetűek segítésében. E célok elérésének érdekében hozta létre a bank két önálló alapítványát is: a „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványok az elmúlt több mint 22 évben összesen 32 ezernél is több pályázatot bíráltak el, és részesítettek közel 872 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.