Permetezés a kártevők miatt Nyíregyházán

A forró kánikulai napok miatt a kártevők tömeges rajzása várható. A rovarok ellen a szaporodási ciklus kezdetén lehet a legeredményesebben védekezni, ezért a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából a Nyírtraktor Kft. végzi el a növényvédelmi feladatokat  Nyíregyháza hárs-, juhar-, szivar-, és platánligeteiben. 

 
Elsősorban az élősködő és kellemetlen csípő, szúró rovarok és atkafélék ellen folyik a védekezés. A levéltetvek, a szövőlepke, a platánpoloska és egyéb rovarok ellen alkalmazott szerek emberre és melegvérű állatokra nem veszélyesek. A munkálatokat az időjárástól függően július 24 - 30. között a magas fák permetezésére is alkalmas gépekkel, méhkímélő technológiával az éjszakai órákban, 23 óra és hajnali 5 óra között végzik el.
 
Ezzel párhuzamosan a város kedvelt turisztikai-, sport- és kiránduló helyeinek - Bujtosi városliget, Örökösföld, Robinson-domb, városi parkerdő (kivéve az erdei tornapálya, erdei színház és játszótér területe, amely a Nyírerdő Zrt. kezelésében van), Sóstó pihenőparkjai, és a tópartok- növényvédelmét is ellátják.
 
A permetezett területeken mind a sportolás, mind a kirándulás teljesen veszélytelen a lakosság számára!