4 könyv kezdő pókereseknek

Szinte nincs is olyan ember, akinek ne esne jól egy forró délutánon beülni az árnyékba, és játszani valami jó kis kártyajátékot, például pókert. Persze egy baráti játék során nem annyira a technikán, inkább a szórakozáson van a hangsúly. 

 

Mi van akkor azonban, ha valaki szeretne egyre magasabb szintre lépni, és egy kicsit többet tudni az ingyen póker játékokról. Honnan és kitől érdemes tanulni?

 
A legkézenfekvőbb megoldást a könyvek nyújtják. Bármi kérdése, kétsége van az embernek, elég odanyúlni a polcra és fellapozni a megfelelő oldalt. Nem mindegy azonban, hogy milyen könyvet választunk. Beletelhet egy kis időbe, amíg az ember rálel a számára legmegfelelőbbnek tartott darabra, de megéri a befektetett munka. Cikkünkben most az 4 legjobb, kezdő pókerjátékosoknak ajánlott könyveket mutatjuk be.

 

 

  1. Lee Nelson – Let’s Play Poker (Pókerezzünk)

A PokerStars egyik profi játékosa, Lee Nelson egy átfogó és izgalmas könyvet írt azoknak, akik szeretnék a lehető legtöbbet megtudni erről a játékról.  A stratégiák és trükkök mellett megtalálhatjuk benne a póker, mint kártyajáték történetét, és fontos dolgokat tudhatunk meg az online és az élő játék különbségeiről. Emellett külön figyelmet fordít a blöffre, és a testbeszéd jeleinek értelmezésére. A könyvet e-book formátumban a PokerStars. com oldalról lehet letölteni, ingyenesen.

 

  1. Lou Krieger – Póker – A sikeres játékos kiskátéja

Lou könyve olvasmányosan és könnyen érthetően tárja fel a póker alapjait. Ebből a könyvből minden érdeklődő elsajátíthatja a legfontosabb szabályokat, fortélyokat. Lépésről lépésre halad előre a legkönnyebb lépésektől a legnehezebbekig. A könyvben a póker öt legnépszerűbb verzióját mutatja be a tanulni vágyóknak, illetve a megtévesztés mesterségének elsajátítását (pókerarc). Krieger könyvével nemcsak tanít, hanem szórakoztat, és így a játék megtanulása gyerekjáték lesz.

 

  1. David Sklansky – A póker elmélete

A póker egy ponton túl  életformává válik. Ezt bizonyítja Sklansky könyve is. A póker elmélete című könyve nemcsak magát a játékot, hanem a pókeres gondolkodásmódot, és a gyors, de hatékony reakciót is elsajátíthatják az amatőr játékosok. Megismerhetjük, hogy mi a különbség a profi és a kezdő gondolkodás között, illetve hogy milyen gondolatok futnak át az egyes játékok alatt. Mindezeket példákon keresztül szemlélteti az egész könyv során. Matematikailag közelíti meg a stratégiákat, ezért a számtant kedvelő embereknek és azoknak, akik szeretik a mélyebb összefüggéseket, igazi csemege lesz ez az olvasmány.

 

  1. Phil Gordon – A póker kis zöld könyve

„A No Limit Texas Hold 'emet egy perc megtanulni, de egy élet is kevés, hogy a mestere légy!" A könyv jelmondata hűen tükrözi a sikeres pókerjátékos, Phil Gordon könyvének alapgondolatát. Megtudhatjuk belőle, hogyan tanulta meg a pókert, és hogyan jutott arra a szintre, ahol most tart. Rengeteg érdekes példát hoz fel a koncepciók bemutatására. Mindenkinek, aki szeretne komolyabban foglalkozni a pókerrel, nélkülözhetetlen kötet.