Útfelújítási munkák Nyíregyházán

Befejeződött a Búza téri 3250 m2-s parkoló, valamint a Zalka Máté utca aszfaltozása Nyíregyházán. Köszönjük a Városlakók eddigi türelmét és megértését!
 
Szeptember 14-én és 15-én az Országzászló téren a burkolat marásával folytatódik a felújítás a megyeszékhelyen. A Tudomány és Technika Házától a Zrínyi Ilona utcáig valamennyi sávot, 108 méteres szakaszon bontják fel. A munkálatokat a kevésbé forgalmas, hétvégi időpontban végzik, hogy minél kevésbé zavarja a városi közlekedést. Az aszfaltmarás alatt sebességkorlátozásra, illetve sávelterelésre kell számítaniuk a járművezetőknek. A marást követően szeptember 23-tól végzi a kivitelező S-K Konzorcium  az útépítés előkészítő munkálatait (szintbe helyezik a vízelnyelő rácsokat és aknafedlapokat, kicserélik a szegélyköveket stb.), ezért 30 km/h-s sebességkorlátozásra kell számítani a belvárosi szakaszon. Az út aszfaltozása a következő hétvégén, szeptember 22-én fejeződik be.
 
Szeptember 16-tól 22-ig azoknak a kevésbé forgalmas utaknak a helyreállítását is elvégzik, amelyeket nem hengerelt aszfalttal, hanem bitumenemulzió és zúzottkő keverékével burkolnak le:
 
09.16-án a Gyík utcán
09.17-én a Tároló és Aranyhomok utcán
09.18-án a Búcsú utcán, Búcsú közben és Ragyogó utcán
 09.19-én az Izabella és Szeder utcán
09.20-án a Szeder utcán végeznek szórt felületi bukolást.
 
Ez az eljárás kizárólag száraz időben alkalmazható, amennyiben csapadékossá válik az időjárás, a munkálatok elhúzódhatnak.
Az útépítések miatt kérjük a Városlakók türelmét és megértését, és fokozott körültekintéssel vezessenek!