Belterületi bel- és csapadékvíz - védelmi fejlesztések Győrteleken

Győrtelek Község Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program (továbbiakban: ÉAOP) keretén belül "Belterületi bel- és csapadékvíz- védelmi fejlesztések a VTT által érintett településeken" tárgyú felhívás keretében, 2012.08.14. napon támogatásban részesült.

A projekt keretében a kedvezményezett önkormányzat belterületi bel- és csapadékvíz - védelmi fejlesztéseket valósít meg a községben Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatásból.

A projekt céljai azonosulva a község legfontosabb környezeti célkitűzéseivel a vízgazdálkodással és a hulladékgazdálkodással kapcsolatos problémák, feladatok megoldására irányulnak. A szélsőséges időjárási viszonyok során keletkezett eddigi károk miatt a község a legfontosabb beruházások közé sorolja a belterületi vízrendezést. A projekt kiemelt célkitűzései a vizek mennyiségi és minőségi védelme. A kedvezményezett önkormányzat időtálló, esztétikus, környezetbe illeszkedő műszaki megoldások alkalmazásával (burkolatok, kapubejárók, zárt csatorna, vb. folyóka, rendezetlen mederszelvényű szikkasztó árkok megszüntetése, feltöltése, padkarendezés) valósítja meg a beruházást.

A megkezdett beruházás várható eredményei:

  • A támogatott projektek keretében ár- és csapadékvíz, belvíz károktól megvédett lakosság (fő): 1591 fő.
  • A támogatott projektek keretében ár- és csapadékvíz, belvíz károktól megvédett terület (ha) 65,1 ha.
  • Épített/fel-újított vízelvezető árkok, csatornák hossza (km) 7,423

 

A Projekt összköltsége 294.910.599,- Ft, a támogatás összege 294.334.599,- Ft.

A megvalósulás időszaka: 2013. április - 2014. április 30.