Elindult a Szabolcsi Karrier Generátor Program

A Szabolcsi Karrier Generátor Program jelenleg hat nyírbátori és mátészalkai vállalat - az Unilever Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyára, a HOYA Szemüveglencse Gyártó Magyarország Zrt., a Coloplast Hungary Kft., a Diehl Aircabin Hungary Kft., az MSK Hungary Bt. valamint a SERIOPLAST Hungary Termelő és Kereskedelmi Kft. - együttműködésével, valamint az érintett települések, Mátészalka és Nyírbátor Önkormányzatainak támogatásával működik. 
 
 
 
A Szabolcsi Karrier Generátor Program célja, hogy a résztvevő cégek képzéseiket és munkaerő-szükségletüket összehangolva, az önkormányzatok támogatása mellett reális karrieralternatívát kínáljon a régióban, itt tartsa, vagy a megyébe vonzza a fiatalokat, akik nem csupán gyakornoki idejüket tölthetik a résztvevő vállalatoknál, de későbbi, karrierjüket megalapozó munkatapasztalatot is szerezhetnek.
 
A program részeként a régió legnagyobb beruházói és munkaadói közé tartozó vállalatok regionális szinten hangolják össze szakképzési és gyakornoki programjaikat, valamint folyamatosan egyeztetnek az egyes cégeknél nyitott munkapozíciókról. Mindez ösztöndíj-lehetőséget, szakmai gyakorlatot és konkrét állásajánlatokat jelent a pályakezdőknek, friss diplomásoknak.
 
A Szabolcsi Karrier Generátor Program első szakmai programja 2013. szeptember 27-én a Nyitott Gyárak Napja volt, amelyen az érdeklődő egyetemisták, főiskolások, pályakezdők, friss diplomások betekintést nyerhettek a programalkotó több száz főt foglalkoztató cégek, gyárak és fejlesztőműhelyek működésébe. Emellett megismerhették Nyírbátor és Mátészalka városát, és egyúttal munkát, gyakorlati helyet, ösztöndíjat is szerezhettek már akár a Nyitott Gyárak Napján, amelyre elsősorban Debrecenből, Miskolcról, Nyíregyházáról, Kecskemétről és Budapestről érkeznek diákok.