Mustárház RELOAD

 Itt az ősz, megsárgultak a falevelek, de a Mustárház most virágzik igazán, hiszen folytatódnak a már jól bevált programok, de újak is bekerültek a repertoárba.  
A Mustárházhoz továbbra is minden korosztály fordulhat, aki ingyenes, igényes kulturális, szórakoztató programokon és rendezvényeken szeretne részt venni. 
 
A ház ősztől  újra fiataloktól lesz hangos, ugyanis péntekenként zsíroskenyér-koncertekkel, a hét minden napján nyelvi klubokkal (francia, angol, olasz és spanyol), havonként kiállításokkal és gyermekeknek szóló rendezvényekkel várja majd a betérőket – természetesen a már megszokott szolgáltatások fenntartása mellett. A kulturális rendezvények mellett természetesen tovább működnek a Mustárház nemzetközi projektjei és szakmai eseményei is. A Mustárház honlapján és közösségi oldalán virtuális közösségi tér valósult meg az elmúlt időben e-galériával, ahol a napi aktualitásokat továbbra is nyomon követhetik a fiatalok.
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó  Iroda e tanévben ismét diákpolgármester választást írt ki a városi középiskolások részére, ezért a rendezvények sorában az első, a nagy nyilvánosság előtt megrendezésre kerülő diák-polgármesterválasztás novemberben. Szintén november hónapban ünnepli a Mustár FM a születésnapját, ami ezúttal is számos meglepetést tartogat majd minden rádióhallgatónak és minden Mustárházba betérő velünk ünneplőnek. A szakmai programok között idén is tréningek, konferenciák, ifjúsági műhelytalálkozók  és ifjúsági hálózati találkozók kapnak helyet.
 
Az eseményekről bővebben az érdeklődők a Mustárház honlapján, a www.mustarhaz.hu oldalon tájékozódhatnak. Ahogyan eddig, ezután is ingyenes a Mustárház minden rendezvénye, gyereket, fiatalt és minden kulturáltan szórakozni vágyót mindig szeretettel vár a Mustárház a Szent István utca 20. alatt! 
 
Az elkövetkező  hónapok eseményei a Mustárházban:
 
Kulturális közösségi programok:
október       Diák-polgármesteri választás pályázati peridóusa
november   Diák-polgármesterválasztás 
 
Zsíroskenyér-koncertek tehetséges amatőr együttesek szereplésével, péntekenként 18.00-tól a Mustárház társalgójában
október 04., péntek 18.00 óra:  Cromwell
október 11., péntek 20.00 óra: Candside
október 18., péntek 18.00 óra: BeliBuba
 
 Filmklub minden héten, szerdán 18 órától különböző tematikák alapján összeállított filmeket nézhet meg minden mozirajongó, továbbra is ingyenesen. 
 
Nyelvi klubok: A Mustárházban tevékenykedő európai önkéntesek segítségével ősztől ismét beindulnak az ingyenes nyelvi klubok a Szent István u. 20. szám alatt. 
 
 
 
 Rendezvények, fesztiválok
 
november 25.              Születésnapi rendezvény, meglepetésekkel - 5. éves a Mustár FM.
december 6.                Mikulás program a generációk együttműködésében.
 
 
 
 Nemzetközi ifjúságszakmai programok
 
október 14-21.            Csíkszereda – „Hol vagytok európai polgárok” című tréning.
november 7-9.            Strasbourg, No hate speech kampány európai szintű egyeztetése, Magyarországot a Mustárház képviseli.
november 18-24.        Azerbajdzsán, Baku, ifjúságszakmai képzés, Magyarországot a Mustárház képviseli.
november 7-10.           Újvidék, ifjúsági fesztivál.  
 
November 01-től folyamatos a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségével az Ungvári Nemzeti Egyetemen közös információs pont üzemeltetése.  
Ifjúságügy
Nemzetei Ifjúsági Tanács (NIT) munkájában való részvétel.
Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) stratégiai valamint kommunikációs munkacsoportjában 
való részvétel.
 
 
 
 Nyílt lapokkal – ifjúsági demokrácia projekt
 
október 23-27.                         Nyílt lapokkal Nagybányán 
 
Juventus Soliditas Ifjúság Szakmai Hálózat
november 14-17.          Találkozó Nyíregyházán
 
 
Mustár Rádió
 
A Kolozsvári Kafé Rádióval és a Beregszászi Pulzus Rádióval folyamatos műsorcsere, szakmai stábértekezletek.