Őszi Tárlat a Jósa András Múzeumban

Október 25-én 10 órakor, a hagyományokhoz híven, újra Őszi Tárlat nyílik a Jósa András Múzeumban.Újdonság, hogy az eddigi évek szokásaival ellentétben, az idén a hivatásos művészek mellett, amatőr alkotók is nevezhettek műveikkel.

A rangos megmérettetésre 122 alkotás érkezett. Az pályaműveket 3 tagú szakmai zsűri bírálta, s döntésük alapján 72 művel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
 
 
Az idelátogatók a tárlat megnyitásakor Krúdy Gyula eredeti bútoraiból készült hangulatos enteriőrt is láthatnak. A Múzeum ezzel kíván tisztelegni a város híres írója előtt születésének 135., halálának 80. évfordulója alkalmából.
 
 
 
Foglaljon helyet a „Krúdy-padon”!
 
 
 
Ezen a napon még egy meglepetés várja a múzeumlátogatókat. A Könyvmegálló mellett „Krúdy-padot” avatnak. A város többi kulturális intézményéhez csatlakozva, így kívánják élő „közösségi térré” alakítani az „ingyen könyvtár” környékét. Ezt szem előtt tartva játékra buzdítják az érdeklődőket. Céljuk, hogy a városlakók, a padon megpihenve az olvasás élménye mellett kedvet kapjanak egy jó kártyapartihoz, vagy akár egy izgalmas sakkjátszmához.