Kölyökkutya dömping az Állatbarát Alapítványnál....

Mi történt az emberekkel? Miért nem tudnak felelősen gondolkodni? Miért nem látják, hogy minden kutyának lelke van? Miért nem ivartalanítanak?
 
 
 
Ezek azok a kérdések, amiket szinte minden nap felteszünk magunknak az Állatbarát Alapítványnál.
 
Az Állatotthonban jelenleg több, mint 50 kölyök kutyát kell megfelelően gondoznunk. Olyan rémhírekkel a hátunk mögött, hogy parvovírus és szopornyica járvány van/várható az egész országban. Alapítványunk minden bekerülő kölyköt gyógykezel, és beolt. Csak ezek megléte után fogadhatóak örökbe. De van olyan ember vajon, aki belelát, hogy mennyi energiába és odafigyelésbe kerül, hogy ezek a kölykök felcseperedjenek? Képzeljétek bele magatokat, hogy nem egy darab nyüszögő, védelemre szoruló apróságról kell gondoskodnotok, hanem 50-ről. És mellettük közel 70 felnőtt kutya és 40 macska várja minden nap a szeretet. Amit mi legjobb tudásunknak megfelelően igyekszünk nekik megadni. A hozzánk beérkező bejelentések alapján minden nap legalább 20-30 kölyök kutyát kellene befogadnunk. Azonban ez lehetetlen. Az emberek hozzáállása sajnos nem változik. A fejünkhöz vágják a legtöbben(tisztelet a kivételnek), hogy mi nem foglalkozunk a kutyákkal, hogy mi nem csinálunk semmit sem. Alapítványunk munkája nyitott, mindenki, aki kíváncsi rá, szabadon betekintést nyerhet. Akik nem tudják elfogadni az elutasítást, vagy a gazdikeresés alternatíváit, azok nemes egyszerűséggel kiteszik az út szélére, vagy az Állatotthon közelébe. Magyarország most...
 
Mi nem szeretnénk megbántani senkit sem, és megértjük, hogy megsajnálják az utcára dobott almokat, de a mi határaink is végesek. Bennünket miért nem ért meg senki?
 
Ehhez meg kell említenünk azt a tényt, hogy sajnos a magyar köztudatban az ivartalanítás még mindig horrornak számít. Annak ellenére, hogy Alapítványunk is minél szélesebb körben és minél több csatornán igyekszik tájékoztatni az állattartókat arról, hogy az ivartalanítás milyen előnyöket hordoz magában. Az első, és legfontosabb, hogy kutyák ezrei menekülnek meg attól, hogy az utcára kerüljenek, és magukra hagyva, szenvedve haljanak meg egy árokba dobva.
 
A türelmeteket és a megértéseket kérjük, mert jelenleg nem tudunk több kölyök kutyát befogadni az Állatotthonba. Természetesen a gazda keresésben segítséget nyújtunk, de fizikailag nem tudunk elhelyezni több apróságot.
 
Arra kérünk Mindenkit, aki csak teheti- és felelősen végig is gondolta- az örökbe fogadás mellett döntsön a váráslás helyett. Alapítványunk minden nap 8-16 óra között várja a leendő gazdikat az Állatotthonban. A kutyák előzetesen megtekinthetőek a www.allatbarat.com weboldalunkon.