Több játék a játszótereken

Befejeződött három nyíregyházi játszótér bővítése. A játszóhelyeken csaknem 10 millió forint értékben helyezett ki új játékeszközöket a NYÍRVV Nonprofit Kft. A bővítés célja, hogy olyan játékokat állítson fel társaságunk, amelyek népszerűek a gyermekek körében és minél szélesebb korosztály számára biztosítják a játéklehetőséget.

 
-          A Vécsey utcán a talajrendezési munkálatokat követően egy tornyos, többfunkciós, csúszdás  játékvárat állítottunk fel, amely alá ütéscsillapító talaj került. A bővítés értéke 1,5 millió forint.
-          A Stadion utcán egy háromtornyú, többfunkciós várat csúszdákkal és egy egyensúlyozó kígyót helyeztünk ki, melyek alá ütéscsillapító került, a játszóeszközök felállítása 3,5 millió forintba került.
-          A Kossuth utcán is egy háromtornyú játszóvárat és egy hintát állítottunk fel (bébi- és laphinta), amely alá gumitégla borítást helyeztünk el. A bővítés csaknem 5 millió forintba került.
 
Az idei évben egyébként két új játszóteret alakított  ki Társaságunk, Kertvárosban az  Alkotás utcán és Sóstóhegyen az Úttörő utcán, felújítottuk az Árok utcán, a Fazekas János téren, a Stadion utca 24-26.sz. alatti, a Szabó Lőrinc utcán és Robinson-dombon, a Bujtosi városligetben és az Alma utcán található játékhelyeket.
 
Ezen túl folyamatosan végezzük a már meglévő játszóterek (90 db) karbantartását, a leromlott, balesetveszélyessé vált játékok cseréjét, valamennyi játszótéren frissítettük a homokozók földjét, és újrafestettük a játékokat.
Az idei évben a város csaknem 45 millió forintot fordít játszóterek fejlesztésére.
 
4 db „Felnőtt-játszóteret” Kondiparkokat is kialakított Társaságunk Nyíregyházán. A kondiparkok létrehozását a nyíregyházi önkormányzat finanszírozta, mely 22 millió forintba került.