5 millió forint klubtámogatást kapott a Nyírsuli röplabda szakága

A Bujtosi Szabadidő Csarnokban  megrendezett sajtótájékoztató keretében az MRSZ elnöke- Poór Csaba -, a Nyírsuli vezetőével, Kósa Árpáddal aláírta a klubfejlesztési támogatásról szóló szerződést. A kiemelten támogatott női egyesület öt millió forintot kap klubfejlesztésre.

Magyarország Kormánya biztos alapokat kíván teremteni a röplabda sportág szervezeti fejlesztésére, a hazai sport utánpótlás bázisának növelésére, a sportág népszerűsítésére. Ennek érdekében 329 millió Ft összeggel támogatja a Magyar Röplabda Szövetséget. A támogatás egy részét, mindösszesen 140 millió Ft-ot a Szövetség 2014. június 30-ig két részletben utalja a kluboknak, egyesületeknek. A klubok fejlesztésére összesen 110 millió Ft-ot, az utánpótlásnevelés- iskolai programok (közel 4000 ezer diák) fejlesztésére pedig 30 millió Ft-ot fordítanak. A jelen szerződés értelmében az egyesület öt millió forint összeget kap a 2013/2014-es szezonra. A program célja, hogy az egyesületek hosszú távra tervezzenek, hisz a jelen támogatási összegen túl 2020.-ig várható az állam hasonló szerepvállalása. 
 
A támogatások közel ötven százalékát a klubbok fejlesztésére fordítjuk, a fennmaradó pénzből pedig az infrastuktúra- fejlesztésre költünk. Négy-négy kiemelt férfi és női csapat osztozik 50 millión, 60 milliót pedig a hátországhoz tartozó egyesületek között osztunk szét.  A nemzetközi porondon szereplő klubok további támogatásokat is kapnak-” – mondta el az MRSZ elnöke. 
A Nyírsuli a női röplabda szakág meghatározó tagja, az utánpótlás egyik kimagasló egyesülete.  A színvonalas és állhatatos munka eredményeként már hagyományosan minden évben, minden korosztályban az ország legjobbjai között mutathatják meg tudásukat. Ebben a bajnoki szezonban a hatalmas eredményeket magáénak tudó NRK-Nyíregyháza jogutódjaként immár felnőtt korosztályban is részt vesznek a magyar bajnokságban. Az NRK öröksége- az öt magyar bajnoki és hat kupa arany-, valamint a nemzetközi szereplések sora nem teherként, hanem fantasztikus motivációként szolgálnak a klub vezetése számára. 
Az NRK magasra tette a mércét a mai játékosoknak, hisz szerepeltek már a Bajnokok Ligájában, viszont azt gondolom, hogy a szakmai háttér, a játékosok állománya, a támogatás mind segítik ennek az eredménynek az ismétlődését. -” – mondta el az MRSZ elnöke. 
 
A sajtótájékoztatón Poór Csaba kiemelte, hogy stratégiájuk középpontjában a klubok megerősítése áll, valamint a szolgáltató szövetség megteremtése. Ennek első lépéseként említette, hogy még az idei bajnoki szezon előtt 40%-kal csökkentették a nevezési díjakat. „Ez egy újabb történelmi pont, hiszen ilyesmire még soha nem volt példa. A klubok terhei minden évben csak emelkedtek, 1946. óta most fordult elő először, hogy a terhek csökkentek” – tette hozzá az elnök.