Eredményes TDM projektzárás Nyíregyházán

Sikerrel zárult a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. 2. körös TDM pályázata. A szervezet 42.348.215 forint összegű támogatást nyert 2011-ben az Új Széchenyi Terv Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréből, amelyhez Nyíregyháza önkormányzata 7 473214 Ft önrészt biztosított. 

 
Az ÉAOP-2.1.3.11-2011-0001 azonosító számú, „A nyíregyházi székhelyű TDMSZ továbbfejlesztése a turisztikai desztináció versenyképességének növelésére” című pályázat megvalósítása hozzájárult a Nyírség és Nyíregyháza turizmusának fejlesztéséhez, a vendég éjszakaszám növeléséhez.
 
Az elnyert pályázatnak köszönhetően felújításra került és látogathatóvá vált Sóstógyógyfürdőn az ipari műemlék Víztorony, megújult Nagykállóban a harangodi információs pavilon. Turisztikai tájékoztató táblák kerültek kihelyezésre valamennyi alapító tag TDM településen: Nyíregyházán, Nyírbátorban, Máriapócson, Nagykállóban és Apagyon.
 
A korábban elindított sikeres marketing kommunikáció folytatásaként óriásplakát-kampány, tv reklám hirdette a térség attrakcióit. Elkészült egy 12 perces többnyelvű turisztikai film, study tour-okon, utazás kiállításokon került bemutatásra a desztináció ajánlata. Tapasztalat cserére és a szakmai ismeretek fejlesztésére is lehetőség nyílt belföldi tanulmányút és az Országos TDM konferencia segítségével. Bevezetésre került a pocket guide rendszer, így okos telefonon vagy tableten három túraútvonal - a nyíregyházi városnéző séta, a sóstói séta és a nyírségi kirándulás - érhető el a túravezető szoftver segítségével - tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, TDM menedzser.