„Együtt a kóbor ebekért”

Az Állatbarát Alapítvány nem első ízben rendezi meg a civil állatvédő szervezetek közötti kerekasztal beszélgetést, 2013 februárjában is megtartottuk, akkor 6 szervezet, köztük a budapesti Rex Alapítvány is képviseltette magát.

A 2014. február 28-án tartandó összejövetel célja, hogy átlátható, komplett képet kapjunk egymás munkájáról, tevékenységi köréről, a felmerülő problémákról, és ezek megoldhatóságának lehetőségeiről. A jelen lévők között lesznek olyan szervezetek, mint az Állatbarát alapítvány is, akik már több évtizedes múlttal rendelkeznek, így segítséget és tanácsot nyújthatnak a fiatalabb egyesületeknek.
 
A legnagyobb, mindenkit érintő, égető probléma a kóbor ebek magas száma. Nem csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, hiszen Borsod és Hajdú megyéből is érkeznek állatvédők, így képet kaphatunk az ottani helyzetekről is.
 
Szeretnénk átbeszélni az ebösszeírás végeredményeit, a kutyatartók felelős magatartását, hogyan lehet nevelni az embereket, hogy a felmerülő konfliktusok minél könnyebben elsimíthatóak legyenek.
 
Az ivartalanítás fontossága végett ötleteket várunk, hogy miképpen lehetne az Önkormányzatok felé nyitni, hogy pénzt különítsenek el az ivartalanítás támogatására.
 
Ehhez hatékony, lánc szerű együttműködésre van szükség.
 
A várható résztvevők:
 
− Állatbarát Alapítvány
 
− NyírVV Non-profit Kft.- Nyíregyháza
 
− NÉBIH Nyíregyháza
 
− Miskolci Állatsegítő alapítvány
 
− Pacsi Kutyamenhely
 
− PCAS- Pets' Care Állatvédő Segélyegyesület, Nyíregyháza
 
− Kisherceg Állatmentő Egyesület- Nyíregyháza
 
− Mátészalkai Állatvédők
 
− Vásárosnaményi Állatvédők
 
− Kóborlók Állatvédelmi Egyesület- Nyírmada
 
− Tiszavasvári Civil Állatvédők