Paddy and the Rats koncert Nyíregyházán!

A Paddy And The Rats zenekar azon kevés bandák közé tartozik, akik külföldön ugyanolyan sikeresek, mint itthon. Ha jellemzően nem is tőlük hangos a magyar sajtó, az vitathatatlan, hogy teltházas koncertjeikkel maguk mögé utasítanak sok nagynevű bandát. 
 
 
Évi 150 koncert már önmagában szép teljesítmény, nem ritka a nyári fesztiválszezonban, hogy 6 koncertet adnak egy héten. A basszusgitáros Vince Murphy szerint ez a tempó komoly hatással van rájuk:
-  Az elmúlt öt évben a zenekarral töltött idő kb. 90 %-a úton, a maradék 10% minden mással telt. Ugyanezt az arányt lehet felállítani a befolyásolt állapotban, valamint tisztán töltött idő esetében is; tehát valószínűleg mi jobban élveztük, mint az agysejtjeink vagy épp egyéb belső szerveink.
 
A közelmúltban egy internetes szavazáson megválasztották őket a világ legjobb kelta-rock bandájának, mindemellett pedig két egymás követő évben is ők lettek az iTunes-on a legtöbbet letöltött magyar zenekar. Ezt csak remélni merték a kezdetekkor, emlékszik Joey MacOnkay:
-  Kocsmazenekarként indultunk Miskolcon, 50 fős közönség előtt, most már több mint 1000 fős bulit csináltunk Budapesten. A lendület és a barátság töretlen és épp ezért nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat.
 
 
Eddig 14 országban járt Paddy a patkányokkal és abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy szinte folyamatosan érkeznek a külföldi felkérések, még a tengerentúlról is. Paddy így magyarázza a zenekar erejét:
-  Az ír zene tele van energiával. Akárhol hallgatod, felrobbantja a szobát, a színpadot. Erőt ad, bulizni támad kedved, nem pedig agyalni a hétköznapi hülyeségen. Ez a zene attól igazán zseniális, hogy lehet tolni a rock and rollt és a punkot is, de közben van benne mégis valami más is, természetesebb és misztikusabb. A folk egyszerű zene ugyan, de nagyon jól kifejezi az ember valós, igazi érzelmeit.
 
A látványos buli, a slágeres rock dallamvilág önmagában garancia az igazi hangulatra és olyan koncertélményt adnak, hogy aki elsőként találkozik ezzel a zenével, az ugyanolyan lelkes táncba és őrült ivászatba kezd, mint a rutinos ír punk rajongók.
Az biztos, hogy aki erre a zenére nem indul be, az valószínűleg már halott.
 
Jegyár: 1500 Ft.
Előzenekar az Own Project, Paddyék 22 órakor kezdenek.