Folytatódik a lomtalanítás Nyíregyházán

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft., valamint a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft. által szervezett lomtalanítás ezen a hétvégén is folytatódik.
 
 
A lakosok a lomtalanításra kijelölt szombati nap folyamán, a saját hulladékgyűjtő edényeik helyére helyezhetik ki a lomot.
 
A Szervezők kéri a lakosságot, hogy vasárnap már ne tegyenek ki lomokat. A hulladékok utólagos kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül, ami pénzbírsággal büntethető.
 
Felhívják továbbá a figyelmet arra, hogy tilos veszélyes hulladékot, háztartási hulladékot, zöldhulladékot, valamint mezőgazdasági abroncsot a lomok közé kihelyezni.
 
 
2014. április 26- án szombaton a következő területeken történik a lomtalanítás:
 
Butyka-Rozsrét, Borbánya, Kistelekiszőlő, Nyíregyháza-bokortanyák, Sóstófürdő, Sóstóhegy, Nyírszőlős, Nyírjes-Nagyszállás, Kőlapos, Újtelekbokor, Polyákbokor, Mandabokor, Napkor, Nyírtura
 
 
 
A lomtalanítás kapcsán a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a 2012. évi CLXXXV. hulladéktörvényben foglaltak értelmében az ingatlanok elé kihelyezett hulladék a közszolgáltató tulajdonát képezi. Aki ezt eltulajdonítja, közterülten szétszórja értékhatártól függően szabálysértést követ el, ami pénzbírsággal büntethető.