Maszkura és a Tücsökraj koncert Nyíregyházán

 A 7 éves Maszkura és a Tücsökraj legutóbbi albuma, a Lady Maga tavaly október végén jelent meg, ennek anyagát mutatják most be a nyíregyházi közönségnek.
 
 
Nyíregyháza, X Café, Dózsa György út 1.
2014. április 18. 21.00
 
 
A zenekart ismerve ez az áthallás az amerikai popdíva nevével sokkal kevésbé utal a párhuzamra, mint inkább egy fanyar szójáték beillesztése az általuk képviselt egyedi stílusba.
 
Maszkura, az énekes szerint, egy görbe éjszakának köszönhető a dalszöveg.
-           Erdélyben turnéztunk a Sztárzseni című lemezünkkel és többek között Csíkszeredán is felléptünk, ahol rábukkantam a jelenlegi szerelmemre, akivel azóta is együtt élek. Akkoriban hatalmas és különleges raszta haja volt, ami nagyon tetszett. A koncert után komoly italozásba ment át az éjszaka és nagyon megtetszett a hölgy, így hát Ő inspirált a dalban. Arra ébredtem, hogy azt dúdolom, és kacagok közben 'Papaparázik, Papaparázik, csak nem jön rá, hogy mi a para". Akkor el is dőlt, hogy ez lesz a zászlóvivő sora az új lemeznek, a Lady Magának.
 
Nemrégiben egy közös klipet készítettek a DSP formációval, Szomjúság Panasz címmel: https://www.youtube.com/watch?v=tw1LcNWQUMg
 
A “maszek ciripelés” zeneileg eddig is olyan izgalmas hangzásvilágot mutatott be, ahol a hallgató egyszerre érezte magát a jazz, a rap, és a funk világában, mindezt ötvözve egy egyedi szövegvilággal, ahol a dalok romantikus bájjal  tárják elénk a nyers férfi vágyat.
 
A Maszkura szerzemények önmagukért beszélnek, szórakoztatnak és kíválóan táncolható harmóniák, amit mindenképp érdemes élőben is megtapasztalni.
 
 
 
 
Bucsai Timi