Móricz Zsigmond Színház sikerei az idei évadban

Fesztivál meghívások az idei évadban a Móricz Zsigmond Színház életében… Az évad végén több fesztiválon lesznek láthatóak előadásaink - tudatta a színház szerkesztőségünkkel.

Színházunk ismét bekerült a Pécsi Országos Színházi Találkozó programjába.  324 előadást tekintett meg a két válogató: Császár Angela előadóművész és Sándor L. István kritikus. Döntésük nyomán került 13 hazai és határon túli produkció a POSZT műsorába. A legjobbak között szerepel a Móricz Zsigmond Színház az Énekes madárral a nagyszínházi versenyprogramban. Tamási Áron művét, a Csík zenekar zenéjével készült népi játékot, Koltai M. Gábor állította színpadra.
 
És ezzel még nincs vége a fesztiválmeghívásoknak, hiszen május elején a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek - és Ifjúsági Színházi Biennálén szerepel a nyíregyházi társulat a Tűzoltó leszel s katona! – zenés pályaválasztási tanácstalansággal. Az ősbemutató rendezője Novák Eszter és Forgács Péter. 
 
A Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából bemutatott Csalóka Péter című zenés mesejáték vesz részt május végén a II. Pécsi Családi Színházi Fesztiválon. Tasnádi Csaba rendezése 3 alkalommal látható áprilisban a Thália Színház gyermekbérleti sorozatában is. 
 
Újabb kamaraszínházi siker: a János király. A Budapesti Nyári Fesztivál 2014-es Színházi Szemle versenyprogramjában szerepel a Keresztes Attila által színpadra álmodott produkció. 
 
Szakmai kitüntetés a Bodolay Géza által rendezett Naplók című színpadi játék meghívása, mely április 24-én szerepel a Nemzeti Színház műsorán.