Harangodi Gyermeknap a Képmás zenekarral

Több mint ezer lábat megmozgató flashmobra készül az ország egyik legnagyobb gyermeknapján a Képmás Zenekar. Az intellektuális rockzenét játszó csapat külön erre az alkalomra komponálta legújabb dalát Járjuk a tábort címmel, melyre a zenekar pedagógus tagjai készítették el a legkisebbek által is könnyen megtanulható koreográfiát.

 

Az előzetes visszajelzések alapján több mint 500 gyermek fog részt venni mintegy 45 településről a közös táncban, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye gyermeknapi rendezvényén, Harangodon. 

 
Nagykálló-Harangod festői környezete, dombos, erdős, ligetes tája, mesterségesen kialakított tavával, valamint a Makovecz Imre és Ekler Dezső által tervezett faépítményekkel ideális környezetet nyújt a már kilencedik esztendeje megrendezett programhoz. A rendezvényre a két megye általános iskolás hittanos gyerekeit várják a szervezők, természetesen tanáraikkal, szüleikkel, hitoktatóikkal együtt. A nap lebonyolításában a hitoktatók mellett száz ifi hittanos és cserkész is segédkezni fog. Így a rendezvény csúcspontján a közös táncnak akár ezer résztvevője is lehet.
 
 
Képmás zenekar - Járjuk a tábort
 
 
 
A hagyományos gyermeknapi program mellett, melynek részei a csapatversenyek, lovaglás, íjászat, táncház, közös sütés-főzés, a nap kiemelkedő közösségi eseménye lesz a tízéves Képmás Zenekar gyerekkoncertje. A rendezvényt Bosák Nándor püspöki szentmiséje zárja.
 
 
Harangodi gyereknap 2013
 
 
Egyházmegyei gyermeknapon még nem volt példa hasonló, közösségi happeningre, melyben gyermekek, tanárok és szülők együtt játszhatják el a kifejezetten az alkalomra írt dal történetét. A zenekar harmadik kislemezét, rajta a Járjuk a tábort, és a tavalyi gyereknapra írt Csillagszámláló című dalokkal, minden résztvevő ingyenes kaphatja meg. A kislemez megjelenésének médiatámogatója a Nyíregyházi Hírportál és a BonumTV.