Majálisok Nyíregyházán 2014-ben

„Itt van május elseje!” A Múzeumfaluban időutazásra hívjuk vendégeinket, hogy közösen elevenítsük fel a ’70-es, ’80-as évek régvolt majálisait. A kötelezettségeket elhagyjuk, s csak a felnőttként is gyakran felemlegetett örömteli családi programokra koncentrálunk. 

Egyebek mellett színes lufikkal, a készlet erejéig csemetéiknek apró ajándékkal is szolgálunk.A népi hagyományőrzés jegyében folklórbemutatóval és májusfaállítással a Lókötő néptáncegyüttes indítja programunkat Jánkmajtisi portánkon, 11 órától. Produkciójuk után közönségükkel együtt ̶ zenebona, üdvrivalgás, gépszamarak- és mesteremberek ricsaja közepette ̶ vonulnak majd fel a faluközpontban álló színpadhoz, műsoraink központi helyszínéhez. Rövid köszöntő után azonnal folytatódik programunk: 12.30 perctől az Eastern Eagles Line Dance Country Club táncbemutatóval varázsol „valami amerikát”, majd 13 órától a Simonyi Óbester Magyar Szablyavívó Iskola tanoncai hányják kardélre ellenségeiket. 13.30 perctől a Burattinó Bábszínház előadása következik, s 14 órától a Szívtiproll együttes zenél nekünk. A táncos lábúak retro táncházunkban zárhatják a napot, 15 órától. Ha mindez nem lenne elég, akkor lesz még más is tarsolyunkban, amivel a napot hasznosan tölthetik: vurstli, szekerezés, íjászat, gasztro-udvar, népi játékok, kézműves foglalkozások és kismesterség-bemutatók várják az érdeklődőket.
 
 
Majális a Mustárházban
 
Május elsején délelőtt tíz órától várja vendégeit a Mustárház, lassan hagyományosnak mondható közös majálisára. A rendezvényen zenés programok és ételkóstolás várja az érdeklődőket, akik a bogrács mellett is kipróbálhatják magukat.
 
 
 
 
Szurkolói majális
 
 
 
 Szurkolói majálist szervez a Spartacus 1928 Egyesület. A drukkerek egy focitornán mérhetik össze tudásukat. 2014. május 1-én várja tagjait és azok hozzátartozóit a Spartacus 1928 Egyesület az első alkalommal megrendezésre kerülő Családi Majálisán. A hagyományteremtő rendezvény délután 13.00-tól kezdődik a nyíregyházi FILO csarnoknál. A rendezvény keretein belül szurkolói csapatok közötti kispályás focitorna, gyerekprogram és közös főzés várja a résztvevőket. A szervezők bíznak abban, hogy jó idő és kellemes időtöltés várja a majálisra kilátogató szparista családokat.