Műhelymunkák és gasztronómiai bemutató a Sóstói Múzeumfaluban

A nyár közeledtével még több programot kínálunk látogatóinknak a Sóstói Múzeumfaluban. 2014. május 15 – augusztus 20. között „inasokat fogadunk” gelencsér és kádár műhelyeinkbe, hogy iránymutatás mellett gyorstalpaló közepette sajátítsák el a fazekasság és fafaragás mesterfogásait, minden alkalommal valami újat készítve szeretteiknek. 
 
 
Dávida Pál kádármester és fafaragó szombatonként, 10 és 17 óra között várja az érdeklődőket kádárműhelyében, míg Botrágyi Károlyné fazekasmesternél Besztereci portánkon lehet majd korongozni csütörtökönként 10 és 12 óra, valamint 14 és 16 óra között. 
 
Érdemes lesz ellátogatni hozzánk szerdánként is, mert 10 és 16 óra között Farkas Sándorné (mindenki Magdi nénije) mindig más finomságot süt majd Anarcsi portánk kemencéjében. Legyen az friss kapros tejfölös kenyérlángos, vagy valamilyen kőttes, a kemence működtetésének megtekintése, a hagyományos eszközök megismerése és a konyhai munka fortélyainak ellesése után biztosan jól fog esni!
 
A Múzeumfalu nyári műhelymunkáira és a gasztrobemutatóra bejelentkezés nélkül is fogadjuk látogatóinkat május 15-től augusztus 20-ig kortalanul, a hét három napján.  
 
 
Az iskolai osztálykirándulásokra való tekintettel a Sóstói Múzeumfalu idén is módosítja nyitvatartási rendjét, az alábbiak szerint: 2014. május 15. és június 15. között a hét minden napján 10 és 18 óra között (hétfőnként is) fogadjuk látogatóinkat! 2014. június 16-tól ismét a nyári nyitvatartási rend szerint várjuk a hozzánk érkezőket, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.
 
 
Sóstói Múzeumfalu