Strandkönyvtár Nyíregyházán

Minden eddiginél korábban nyitott meg és minden eddiginél hosszabb ideig tart nyitva a strandkönyvtár a Sóstói Parkfürdőben. Június 16. - augusztus 1. között, hét héten keresztül, hétfőtől – szombatig, 9.00-20.00 óra között várják a strand vendégeit a „strand-könyvtárosok” könyvekkel, folyóiratokkal és a megye napilapjával.
 
 
Az ingyenes szolgáltatást a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár koordinálja. Az előző évektől hosszabb nyári kölcsönzési lehetőséget több mint 60 közösségi szolgálatot vállaló középiskolás diák bevonásával valósítja meg a nyíregyházi könyvtár a másfél hónap alatt.
 
A diákok felkészítő foglalkozáson ismerték meg a strandkönyvtár működését, munkájuk lényege az olvasásnépszerűsítés, olvasmányajánlás a strandon pihenők számára.
 
300 kötettel, elsősorban könnyed kikapcsolódásra alkalmas olvasmányokkal (rövidebb szerelmes regény, krimi), napilappal és rengeteg folyóirattal találkozhatnak az érdeklődők az öltözők előterében elhelyezett mini könyvtárban. Köztük van Bauer Barbara két regénye, aki a 85. Ünnepi Könyvhét rendezvényén járt Nyíregyházán és ajánlott fel néhány kötetet írásai közül, amelyeket kifejezetten strandolvasmánynak javasolt.
 
Azt kérjük a strandolóktól, hogy ha van fölöslegessé vált olvasmányuk akár könyv, akár folyóirat adják le a strandkönyvtárban, támogassák a kezdeményezést olvasnivalóval.
 
A strandkönyvtár regisztráció alapján bárki számára igénybe vehető és ingyenes.