Az idei VIDOR Fesztiválon speciális műsorral bővül a Piros Orr Bohócdoktorok programja

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány idén tízedik alkalommal vesz részt a Vidor Fesztivál programján. Ebben az évben a Nyíregyházi Jósa András Kórházban lévő bohócdoktori viziteken túl új programjukat, a ZeneKaravánt is elhozzák.

A ZeneKaraván olyan gyógyító- és tanintézményeket keres fel, ahol mentálisan és halmozottan sérült,  speciális törődést igénylő gyermekek vannak. A három bohócból álló vidám zenekar színes kellékekkel, hangszerekkel és természetesen bohócjátékkal szórakoztatja a speciális közönséget.

 
A Vidor Fesztivál jóvoltából 4 db helyszínre jut el a Zenekaraván. Ezen kívül, a hagyományoknak megfelelően, a Nyíregyházi Jósa András Kórház Gyermekrehabilitációs osztályára és a Felső-szabolcsi Kórház Gyermekosztályára is ellátogatnak a bohócok.
 
Az Alapítvány más különlegességgel is színesíti a Fesztivál programját. A megszokott kórházi vizitek helyszínét egy saját szervezésű rajzkiállítással bővíti a Jósa András Oktató Kórház Gyermekosztályának Ambulanciáján. A csodaszép gyermekrajzokból álló vándorkiállítás 2014. szeptember 1-től 6 héten át színesíti a kórházban lévő gyermekek napjait.
 
 
A PIROS ORR ALAPÍTVÁNYRÓL BŐVEBBEN:
 
„Azért vagyunk, hogy nevetéssel segítsük a gyerekek gyógyulását” - ez a hitvallása a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak. Küldetése, hogy a jókedv és humor, mint gyógyító eszköz felhasználásával elősegítse a kórházakban fekvő gyerekek mielőbbi gyógyulását.
 
A gyermekorvosok jól tudják, hogy azoknak a súlyosan beteg gyerekeknek, akiket sikerül időről időre felvidítani, jobbak a gyógyulási esélyeik. Ennek oka többek között az, hogy a nevetés hatékonyan csökkenti a stresszt, s ezáltal olyan élettani folyamatokat indít el, melyek segítik a betegség legyőzését.
 
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 18 éve alkalmazza a „nevetésterápiát”. 27 bohócdoktora jelenleg 12 gyermekkórházban látogatja és hangolja jókedvre a beteg gyerekeket, s emellett 2 idős otthon lakóit is rendszeresen látogatják. Az alapítvány kitűzött célja, hogy tevékenységét minden egyes hazai kórházra kiterjessze, hogy így valamennyi kórházban fekvő gyerek hozzájuthasson a gyógyulást segítő vidámsághoz.