Uniós támogatásból több száz kutya oltása és chipezése

140 kutya oltása és mikrochippel történő ellátása valósult meg a Huszártelepen. Az Állatbarát Alapítvány Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzattal együttműködve, az ÉAOP-5.1.1/B-09-2f-2012-0002 "A Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja" című projekt keretében, a  "Felelősség a jövőért- az állattartási kultúra fejlesztése a Huszártelepen" című pályázatában 1.242.026 forint uniós támogatást nyert.
A Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány céljai közé tartozik a környezettudatosságra nevelés, a felelős állattartás terjesztése,  és a közegészségügyi veszélyek mérséklése, amelyek megvalósultak a projekt keretében.
 
A Sólya Miklós Óvoda és Általános Iskola tanulóinak tartott szemléletformáló előadások és gyakorlati bemutatók során a felnövekvő generáció szerzett beható ismereteket a felelősségteljes állatatrtásról. Míg a lfelnőtt lakosság állattartási kultúrájának fejlesztése az alapvető állatartási szabályokat és módszereket tartalmazó ismeretterjesztő kiadvány terjesztésével, és lakossági fórum keretében végrehajtott ismeretterjesztéssel valósult meg.
 
 A nyíregyházi Huszártelepen, a mély szegénységben élők állattartási kultúrájának fejlesztésén túl, az Állatbarát Alapítvány, Nyíregyháza MJV-al együttműködve 140 kutya térítésmentes veszettség elleni védőoltását és mikrochippel történő ellátását hajtotta végre az Iskola tornatermében. 
 
A résztvevőket állatvédelmi, állatartási és állategészségügyi tanácsokkal látták el az Alapítvány munkatársai és önkéntesei.
 
 
Forrás: allatbarat.com