Jubileumi Szabolcsi Írótábor

Jubileumi Szabolcsi Írótábor A közelmúltban fejezte be több napos Tokaj-Rakamazi Szabolcsi Írótáborát a Madár János által vezetett és szervezett Írótábor. Azt már a tábor kezdetén is kifejezésre lehetett juttatni, hogy emblematikus évfordulójához érkezett, hiszen az idei volt a 40. megtartott Írótábor. 

A korábbi évek gyakorlatának és hagyományainak megfelelően az ország minden részéből összesereglett írók, költők, művészek adtak itt egymásnak randevút. Összességében mintegy 60-70 fő adott itt találkát egymásnak és ismertették az egy év alatt létrehozott alkotásaikat.

A Rím Könyvkiadó, valamint a Váci Mihály Irodalmi Kör közös alkotótáboráról van ugyanis szó. 2013-ban ismét megjelentette az „Arcok és Énekek” című Antológiáját a Rím Könyvkiadó. A 2014-es kiadás várhatóan ez év végén, november-december hónapban fog megjelenni. 

 

Jubileumi Szabolcsi Írótábor

A tábor ideje alatt a Váci Mihály díjak átadására is sor került. Összességében elmondható, hogy a naponta váltakozó létszámú résztvevők igen eredményes és egymás munkálatait is elősegítő előadások résztvevői voltak. 

Nemcsak elismerő, de kritikai hangokat is megfogalmazó észrevételek és javaslatok is megfogalmazódtak. Madár János tulajdonos-táborvezetőnek csak az elismerés hangján lehet az érdemeit és kitartását díjazni, mivel elsősorban neki köszönhető, hogy a tábor elérhette a jubileumi évfordulóját.

Es.Gyé.