XIII. Szabolcs Kupa Nyíregyházán - eredmények

Ebben az évben 13. alkalommal tehették próbára tudásukat tanulók és profik és először a mesterek is a Szabolcs Kupa Nemzetközi Fodrász Kozmetikus, műkörömdíszítő és –építő, pedikűrös versenyen.
 
A rendezvény megnyitóján Rabi József, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari alelnöke méltató szavaiban kiemelte a szakmai versenyek jelentőségét a felnőtt és tanuló kategóriákban egyaránt, megemlítve, hogy az országos szervezet számára rendkívül fontos a kézműves tevékenységet folytató, elsősorban KKV-k fejlődésének támogatása.
 
Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke a verseny jelentőségét és országos hírnevét emelte ki, mely egyedülállóvá teszi ezt a nemes megmérettetést, mely a régió egyetlen ilyen eseménye.
 
176 szépségipari szakember 243 nevezését regisztrálta a szervező, a Sz-Sz-B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mely minden eddigi rekordot megdöntött. A versenyzők 26 versenyszámban, felnőtt,tanuló kategóriában, és a mesterek meghívásos alapon mérhették össze tudásukat a nemzetközi mezőnyben. A versenyszámok zsűritagjainak nem volt könnyű dolga, mert a haj, köröm és smink kreációk rendkívül magas szakmai tudásról és kreativitásról tettek tanúbizonyságot. A fodrász versenyszámok zsűritagjai között a hazai fodrászvilág nagyjai is szerepet kaptak, világ – és európabajnokok nézték kritikus szemmel a kész műveket. A teljesség igénye nélkül a zsűritagok között volt Kormány Eta, Európa Bajnoki és Világbajnoki helyezett, Arató Krisztián világbajnok, Dányi András mesterfodrász, Berendi László, MOSZI alelnöke. A nagyközönség részéről komoly érdeklődés övezte a nemes versengést, többszáz érdeklődő fordult meg a nap folyamán a Hotel Korona küzdőtérré vált helyiségeiben. A szakmai versenyen több általános iskolai pályaválasztás előtt álló osztállyal is találkozhattak a megjelentek, akik számára az esemény speciális pályaorientációs tájékoztató célját is szolgálta. A díjátadón igen felfokozott hangulatban vették át a megérdemelt elismeréseket, a szakmai támogatók jóvoltából pedig közel egymillió forint összértékű különdíj talált gazdára.
 
 
 
A nagyközönség számára a Nyíregyházi Divatszövetség adott rövid bemutatót az aktuális trendekről, vidám táncos előadás keretében. Az eredményhirdetésre várakozókat a MOSZI Kontyművészek Társasága kápráztatta el olyan fantáziafrizurákkal, melyekkel az utcán ugyan nem találkozhatunk, de a készítő szakemberek képzeletének és kreativitásának határtalan lehetőségeit mutatták meg. A kontybemutató közreműködői hazai és nemzetközi sikereket is elkönyvelő fodrászok, akik közé bekerülni minden fodrász álma. Akik munkáikkal varázslatos hangulatot teremtettek: Berendi Gyöngyi, Bleha Andrea, Kormány Eta, Dányi András, Kovács Krisztián, Lukovics György, Berendi László, és aki a showt még élvezetesebbé tette Póra Bernát.