Kokárdás Nap a Jósa András Múzeumban

„Föl a zászlóval magasra” című időszaki kiállításunkkal, ünnepi programmal, fegyverbemutatóval és számtalan izgalmas játékkal, kreatív foglalkozással várjuk a Kedves Látogatókat 2015. március 15-én.

Ezen a napon látható lesz több szabolcsi vonatkozású ereklye, többek között a 48. honvéd zászlóalj hős csatákat járt zászlója és zászlószalagja.

 
A kiállítás keretén belül tekinthető meg a budapesti Hadtörténeti Múzeumban őrzött becses ereklye, a komáromi vár hős védőjének, Klapka György honvédtábornoknak dísz szablyája.
 
A kiállítás különleges kuriózuma, hogy a honvédek mellett bemutat egy rendkívüli asszonyt, aki példamutató cselekedetével beírta nevét a ’48-as hősök közé, s a megye történelmébe.
 
A múzeumi Pilvax kávéházban a Kossuth kiflit és a zamatos gyógyteákat korabeli újságok igazi bulvár csemegéivel, verses-zenés történelmi visszaemlékezéssel és családi társasjátékokkal szolgáljuk fel.
 
A múzeum udvarában a bátor kishuszárok fajátékokkal virtuskodhatnak valamint 14.00 órától a Simonyi Óbester Magyar Szablyavívó Iskola bemutatóját tekinthetik meg.
 
 
 
Az ünnepi programjainkat március 12-én csütörtökön 16-17 óráig a Vikár Sándor Zeneiskola tanárai és népzenész növendékei, valamint a népviseletbe öltözött Inczédy György Szakközépiskola diákjai népszerűsítik a Kossuth téren.
 
 
Nemzeti ünnepen a múzeum látogatása ingyenes, 9.00-16.00 óráig várjuk az ünnepelő közönséget.
 
 
VÁRJUK ÖNÖKET SZERETETTEL!