Díjazták a NYÍRERDŐ alkotását a nemzetközi természetfilm fesztiválon

Harmadik helyezést ért el a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon a „Nyár a Gúthi erdőben” című zenés etűd. Ezen kívül a Herendi Porcelánmanufaktúra különdíját is megkapta a versenyen Linzenbold Attila, a film nyíregyházi operatőr-rendezője. 

Linzenbold Attila a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. kezelésében levő, állami tulajdonú Gúthi erdő természeti értékeiről társaságunk megbízásából készít filmet. A munkában tevékeny részt vállalnak munkatársaink is. Az összegyűlt alapanyagból évszakonkénti bontásban etűdöket is összeállít az alkotó, és úgy döntöttünk, hogy ezek közül a nyári időszakot bemutató alkotást nevezzük a megmérettetésre. Az első alkalommal megrendezett gödöllői fesztiválon egyébként 42 országból több mint négyszáz alkotással vettek részt a filmkészítők. Az eredményhirdetést vasárnap tartották Gödöllőn – mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.  
 
A NYÍRERDŐ Zrt.-nél az erdőgazdálkodási munka mellett fontosnak tartjuk, hogy lehetőség szerint az általunk kezelt természeti értékeket is bemutassuk. Ennek a szemléletnek részeként nemcsak filmeket, könyveket is készítünk: az elmúlt években kiadványokat állítottunk össze a Bockerek-, a Baktalórántházi- és a Bockerek-erdőről. A mostani, gödöllői egyébként nem az első elismerése az általunk készíttetett filmeknek. 2010-ben Szlovákiában, a Lévai Vadásznaphoz kapcsolódó nemzetközi természetfilm fesztiválon a Bockerek-erdőről készült film rövid, zenés változata és a NYÍRERDŐ Zrt. vadászati tevékenységét bemutató alkotás egyaránt második helyezést ért el. Előbbi a „Dokumentum- és oktatófilm”, míg az utóbbi a „Vad- és természet” kategóriában szerepelt. Ezeket a filmeket is Linzenbold Attila készítette, akinek köszönettel tartozunk elkötelezett, magas színvonalú munkájáért – foglalta össze Szalacsi Árpád.
 
A „Nyár a Gúthi Erdőben” című etűd itt látható: http://www.nyirerdo.hu/Filmek.aspx