Állatbarát Alapítvány: Adjunk esélyt az esélyteleneknek!

Állatotthonunkba sajnos napi szinten kerülnek be sérült, balesetet szenvedett állatok. A kóbor négylábúaknak nem csak az állandó éhséggel, a fertőző betegségekkel, más állatok támadásiaval kell megküzdeniük az életben maradásért, hanem a folytonos menekülés, kóborlás során sajnos nagyon gyakran válnak közlekedési baleset áldozataivá.

Három olyan kutyát szeretnénk bemutatni olvasóinknak, akik íly módon sérültek meg és életük megmentésének egyetlen lehetősége a lábamputáció volt. A Tünde Photo segítségével csodálatos fotók készültek a fogyatékkal élő kutyusainkról! Az igézően kék szemű, a jóságos mackó-kinézetű vagy éppen bohókás pofijú kutyák láttán fel sem tűnik fogyatékosságuk!!!!!!! És valójában nincs is jelentősége, hiszen mindannyian aktív, életvidám és teljes életet élő ebek. Ugyan úgy imádnak sétálni, labdázni, bohockódni mint egészséges társaik. Ugyan úgy vágynak a simogatásra, kényeztetésre, egy Gazdi szeretetére. Az ő esélyük arra, hogy kiszabaduljanak a kennel "fogságából" és szerető családban, imádott kedvencként éljék tovább kis életüket mégis jóval kevesebb, mint egészséges társaiknak.

Reméljük, hogy ezeken a gyönyörű fotókon a csodálatosan szép, egészséges, vidám kutyákat látják meg Kedves Olvasóink, akiknek nem a lábuk hiánya a fogyatékosságuk, hanem egy elfogadó, türelmes GAZDI hiánya!

 

Csibész: Körülbelül 5 éves ivartalanított német juhász kan. Sérülten került Állatotthonunkba, törött mellső lábbal. Ugyan chippel rendelkezett, de a gazda nem vállalta a kezelését. Mivel Csibész lábtörése nagyon csúnyán el volt már fertőződve, az egyetlen lehetőség életének megmentésére az amputáció volt. Csibész három lábbal is aktív, teljes értékű kutya. Türelmes, elfogadó és szerető gazdi jelentkezését várja.

 

 

Lilla: Körülbelül 1,5 éves ivartalanított keverék szuka. Napkoron kóborolt törött mellső lábal. A sérülés sajnos az idegeket is érintette, így az egyetlen megoldás az egyik mellső lábának amputációja volt. Ő azonban így is nagyon boldog és kiegyensúlyozott. Ráadásul mindene a mozgás!!!!!

 

Rómeó: Körülbelül 1 éves keverék kan kutya, aki Pócspetriben vélhetően kutyatámadás áldozata lett. Haráposokból származó sérülésekkel, lábtöréssel került Állatotthonunkba. Nagyon kedves és türelmes kutyus. Lábtörése sajnos nem gyógyult, a csont elhalt, így az egyik mellső lábát amputálni kellett. Rómeó azonban így is egy vidám, játékos kis fickó, aki hű társa lenne szerető gazdijának.

Köszönet a TündePhotonak a szépséges képekért!

 

Bővebb információ:
 
Nyíregyháza, Csatorna u. 2. ­ Állatotthon
42/727­736